Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. Január 25. 05:00, péntek | Belföld
Forrás: mti

Több mint 4100-an jutottak be keresztféléves képzésre a felsőoktatásban

Több mint 4100-an jutottak be keresztféléves képzésre a felsőoktatásban

Döntöttek a felsőoktatási intézmények a februárban induló képzések ponthatárairól: a csaknem öt és félezer jelentkezőből 4184-en jutottak be a keresztféléves képzési formára

- közölte az Oktatási Hivatal (OH) csütörtökön az MTI-vel. A ponthatárok a felvi.hu oldalon érhetők el.

A keresztféléves felvételi eljárásban alapképzésre 414, felsőoktatási szakképzésre 96, mesterképzésre pedig 3674 jelentkezőt vettek fel.

A legnépszerűbbek a műszaki és a gazdaságtudományi mesterképzések voltak: ezekre mintegy 1400, illetve 1100 hallgató nyert felvételt.

A legtöbb jelentkező (1074) a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemre jutott be, ezt követi a Szent István Egyetem 433 és a Debreceni Egyetem 349 felvett jelentkezővel.

A hivatal tájékoztatása szerint a felvételizők az e-felvételiben ellenőrizhetik pontszámaikat és az általuk megjelölt szakok ponthatárait. Akik megadták a mobiltelefonszámukat, eredményükről SMS-ben is értesítést kapnak.

Az Oktatási Hivatal legkésőbb január 25-ig közzéteszi besorolási döntését, amelyből kiderül, hogy egy felvételiző az általa megjelölt és rangsorolt képzések közül melyiken érte el a bejutáshoz szükséges ponthatárt. Minden jelentkező csak egy helyre nyerhet felvételt. Az e-felvételiből letölthető besorolási döntés a jogorvoslat lehetőségéről is tájékoztat - ismertették.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk