Városlista
2019. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Április 15. 13:14, hétfő | PR

Tökéletes ruhatár négy alapszínből

Tökéletes ruhatár négy alapszínből

A bőség zavara a ruházkodásban is beköszöntött. Annyiféle trend, jótanács, márka, szín van jelen, hogy sokunk életében eljön a korszak, mikor túlvásároljuk magunkat.

Ha pedig csak gardróbunk 20%-át használjuk, az nem igazán jó érzés.

Az egyszer sem hordott darabok vására

Arról, hogy mások sem mindig tudják hordani, amit hirtelen felindulásból megvesznek, a sok-sok ‘lakásvásár’ tanúskodik, ahol baráti alapon cserélgetni lehet a felesleges ruhákat.
Előbb-utóbb érdemes ésszerűsíteni a ruhatárunkat, és átalakítani egy kisebb, minimalistább, de teljesen kihasználható változatra.
A kapszula gardrób megoldás pont ezt célozza: a fő elve, hogy maximum 30-40 nappali ruhadarabot tartsunk meg, amit tényleg tudunk egymással kombinálni.
A kifejezés nem újkeletű, a ‘70-es évek Franciaországában született az ötlet. Igaz, akkor Magyarországon mindenki kapszula gardróbból öltözködött, hiszen egyféle Trapper farmer, kétféle kockás ing, és háromféle otthonka volt kapható a boltokban.

Hogyan állítsuk össze a minigardróbot?

Ha nagy ruhatárral rendelkezünk, szűkítsük a kört a fent említett számú ruhadarabra, amelyeket tudunk egymással változatosan viselni.
Az ideális ruha kollekció kiválasztásánál az egyik legfontosabb, hogy jól kombinálható, és főként, számunkra előnyös színekre alapozzunk.

Amelyikben ragyogunk, az a mi színünk

Hogy mik az alapszíneink, azt az évszak és színtípusunk szerint választhatjuk ki; ennek elsődleges módszere a tesztelés.


A szakértők egyszerűen színes kendőket tartanak klienseik arca mellé, és amelyik sápaszt, ‘elnyom’, azt nem érdemes választani, még ha a szezon trendjének kiáltják is ki.
Akár négy alap árnyalatra is építhetjük a ruhatárunkat, a lényeg, hogy ezek előnyösek legyenek nekünk, és jól működjenek együtt.

Nincsenek adu ász színek

A fekete és a fehér alap választásnak tűnik, bár a nagyon világos bőrűeket igazából ez az utóbbi szín sápaszthatja - ezt például ballagáskor a matrózblúz is ‘kihozta’ az érintetteknél.
Mégis érdemes ezeket a színeket a kapszula gardróbban hangsúlyosan megtartani, hiszen jól kombinálhatóak másokkal.
Kár lenne emellett a piros vagy a rózsaszín egy árnyalatát kihagyni, mivel ez életteli és nőies külsőt ad. Az már a típusunk kérdése, hogy a fukszia, a cseresznye piros, vagy éppen a burgundi vörös az, amire ‘építkezhetünk’.
Persze nem csak négy színt kell használni. A lényeg, hogy legyenek bázis tónusok, amikhez a többi árnyalatot illeszthetjük. Így lesz harmonikus a megjelenésünk, és nem utolsósorban, így tudunk majd reggelente tíz perc alatt felöltözni.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Április 15. 18:08, hétfő | PR

Igazi szenzációval készül Erdős Csaba Alsóörsre

Kaszkadőr világsztár a Balaton parton

2019. Április 15. 13:16, hétfő | PR

Különleges ízesítésű pálinkák házi pálinkafőző által

A pálinkafőzésre készülést időben el kell kezdeni. Ugyanis a megfelelően finom gyümölcs megtalálása nem könnyű feladat. Ráadásul, ha saját gyümölcsből készítjük, akkor egész éves munkáról van szó.

2019. Április 15. 13:11, hétfő | PR

Bombajó ruhadarab: a bomber dzseki

Frissítenéd a ruhatárad, vagy inspirációra van szükséged? Tartsd nyitva a szemed az utcán, és nézd meg, milyen ruhákat hordanak mások. A farmer és a bomber dzseki például szinte minden férfin megtalálható tavasszal.

2019. Április 01. 15:46, hétfő | PR

Iskolát újítanak fel, sportcsarnokot építenek

Több mint 800 millió forint értékű iskolafelújítási és bővítési munkát nyert nyílt közbeszerzési pályázaton a Jánosik és Társai Kft. Szécsényben.