Városlista
2024. május 19, vasárnap - Ivó, Milán

Hírek

2024. Május 07. 09:26, kedd | Helyi

TOUR DE HONGRIE JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

TOUR DE HONGRIE JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A kerékpáros körverseny biztonsága érdekében több helyszínen forgalomkorlátozásra kell számítani.

A 45. Tour de Hongrie mezőnye 2024. május 8-án a Nagykunság fővárosából, Karcagról indul. A kerékpárosok először a Karcag–Hajdúszoboszló közti 166 km-es szakaszt teljesítik. A versenyzők 12 óra 50 perckor a Karcag Kincse Művészeti és Konferencia Központtól indulnak, és Kunmadaras, Tiszaszentimre, Tiszaszőlős és Tiszafüred érintésével hagyják el vármegyénket.

A versenyzőket többek között szervizkocsik, mentőautók és motorosok, valamint rendőrök fogják kísérni. A kerékpárosok a közúti jelzéseket figyelmen kívül hagyják, haladásuk során a rendőri biztosításra és a motoros biztosítókra hagyatkoznak.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság értesíti a közlekedőket, hogy a verseny miatt május 8-án 6 órától útlezárásra, továbbá időszakos forgalomkorlátozásokra kell számítani, melyek következtében átmeneti torlódásra és várakozásra kell készülni a lezárt útszakaszok környékén. Felhívjuk a verseny útvonalán lévő települések lakosságának a figyelmét, hogy élő televíziós közvetítés okán helikopterek is részt vesznek a rendezvényen, melyek alacsonyan, jelentősebb zajhatással fogják végezni tevékenységüket.

Kérjük, hogy a verseny előtt és ideje alatt – amennyiben tehetik – a mellékelt térképen láható szakaszokon ne induljanak útnak, vagy válasszanak más megközelítési lehetőséget!

További részletek az alábbi linken olvashatók:

https://tdh.hu/etapok/14-1-szakasz-karcag-hajduszoboszlo-166-km-20240508

Címkék: Karcag, tour de hongrie

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 18. 16:29, szombat | Helyi

ELBALLAGTAK A SZENTANNAISOK

Idén sem maradhatott el a tradicionális gépes felvonulás, minden évben ezzel veszi kezdetét a Szentannai Sámuel Református Gimnázium, Technikum és Kollégium különleges ballagása.

2024. Május 18. 14:25, szombat | Helyi

VÁRMEGYEI VONÓS VERSENY

Negyedik alkalommal került megrendezésre a Karcagi Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolában a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei vonósverseny. A megmérettetésre közel 50 gyermek nevezett.

2024. Május 18. 12:17, szombat | Helyi

IDÉN IS SOK ALKOTÁS SZÜLETETT

A Játszd újra kiállításra idén is sok alkotás készült. Ez a program nem csak a hulladék újrahasznosításáról, hanem az óvodás gyermekek tehetséggondozásáról is szól.

2024. Május 18. 10:02, szombat | Helyi

VÁROSUNK IS BEMUTATKOZOTT

Városunk is bemutatkozott a térség legnagyobb idegenforgalmi expóján, a Szolnoki Utazás és Szabadidő Kiállításon.