Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Június 15. 10:36, péntek | Helyi

Trianoni megemlékezés

Trianoni megemlékezés

\"Az erdélyi magyaroknak még mindig fáj Trianon!\\\" -mutatott rá a 98 évvel ezelőtti tragédiára Simó Béla székelykeresztúri önkormányzati képviselő megemlékező beszédében Karcagon.

Az erdélyi magyaroknak még mindig fáj Trianon!" -mutatott rá a 98 évvel ezelőtti tragédiára Simó Béla székelykeresztúri önkormányzati képviselő megemlékező beszédében Karcagon. A politikus kiemelte, hogy bár elszakadtak az anyaroszágtól, de a kulturális kapcsolatok, a testvériskolai kapcsolatok, egymás lelki megsegítése sokat segített abban, hogy a sebek begyógyuljanak. A megemlékezést emlék műsor szárta, amelyen több száz karcagi iskolás vett részt.

- Nagyon jó ez az ötlet, ami itt Karcagon történik, hogy a gyerekek részt vesznek ezen a megemlékezésen, mert az idősebb korosztály az tudja, de a mai gyerekek kicsit úgy mással vannak elfoglalva. De gondolom, hogy akik itt voltak a templomba, ha csak néhány százalékának is azért hatott rájuk, legyen az a beszéd, az ének, vagy a szavalatok és gondolom, hogy bennük marad, beléjük ívódik, de ahhoz hogy ez még jobban bennük maradjon, minél többet kell menni Erdélybe is, Felvidékre is és Délvidékre is. Megnézni azokat a tájakat, ami Nagy-Magyarországhoz tartozott annak idején.

Címkék: Karcag, Trianon

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.

2024. Április 23. 12:38, kedd | Helyi

VÍZVISSZATARTÁSSAL KÉSZÜLNEK AZ ASZÁLYRA

A KÖTIVIZIG működési területén a medrekben, tározókban, holtágakban, halastavakban visszatartott, illetve tározott vízkészlet meghaladja a 298 millió köbmétert.

2024. Április 23. 11:30, kedd | Helyi

ELKAPTÁK A TISZABURAI DÍLERT

Egy 47 éves férfi helyi lakosoknak árulta a kábítószert. A rendőrök őrizetbe vették, a bíróság elrendelte a letartóztatását.