Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2017. November 19. 10:31, vasárnap | Helyi
Forrás: KARCAG TV

ÚJ ESZKÖZÖKET KAPOTT A KARCAGI MENTŐLLOMÁS

ÚJ ESZKÖZÖKET KAPOTT A KARCAGI MENTŐLLOMÁS

A mentősök évente 1,1 millió beteget látnak el, nap mint nap gyakran a másodpercekkel harcolva küzdenek az emberéletekért.

Így különösen fontos, hogy áldozatos munkájuk során modern, megbízható eszközökre támaszkodhassanak.

A 14 éve működő K&H gyógyvarázs műszerbeszerzési program a magyar egészségügy igényeire reagál, segíti, hogy az orvosok még jobban dönthessenek, és a beteg gyerekek újra teljes életet élhessenek.

A programmal most újabb 13 mentőállomás jutott több mint 4,5 millió forint értékű támogatáshoz. A programnak köszönhetően a Karcagi Mentőállomás eszközparkja is bővült.

Minden évben a tavasz folyamán hírdeti meg a K&H bank a pályázatát, amire lehet jelentkezni. Kizárólag csak a gyermek ellátással kapcsolatos eszközökre lehet pályázni. Ebben az évben olyan szerencsénk volt, hogy ebben az évben a 13 mentőállomás között, a Karcagi Mentőállomás is megtalálható volt. - emlékeztetett Jenei Zoltán, a mentőállomás vezetője.

Az OMSZ minden esetben ellenőrzi azt, hogy a megpályázott eszközöket tudja-e szervizelni, mert a piacon nagyon sok eszközt lehet vásárolni. A mentőállomások úgy választanak, hogy ami a legjobban használható, azt próbálják megpályázni.

Címkék: Karcag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.

2024. Április 23. 12:38, kedd | Helyi

VÍZVISSZATARTÁSSAL KÉSZÜLNEK AZ ASZÁLYRA

A KÖTIVIZIG működési területén a medrekben, tározókban, holtágakban, halastavakban visszatartott, illetve tározott vízkészlet meghaladja a 298 millió köbmétert.

2024. Április 23. 11:30, kedd | Helyi

ELKAPTÁK A TISZABURAI DÍLERT

Egy 47 éves férfi helyi lakosoknak árulta a kábítószert. A rendőrök őrizetbe vették, a bíróság elrendelte a letartóztatását.