Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2017. Szeptember 23. 10:28, szombat | Helyi

ÚJ JÁTÉKOK A SZIM ÓVODÁBAN

ÚJ JÁTÉKOK A SZIM ÓVODÁBAN

Gyereknapon már a Liget úti sportpályán látható és kipróbálható volt az a sok fából készült játék, melyből a napokban négy a SZIM tagóvoda udvarára került.

A részletekről Szepesi Tibort, a Déryné Kulturális Központ igazgatóját és Gulyás Ferencnét, a Madarász Imre Egyesített Óvoda vezetőjét kérdeztük.

Köszönet kollégáimnak azért a kreativitásért, ötletért és a munkáért amivel ezeket a játékokat elkészítették. Nagyon sok játék készült, így nemcsak ebbe az óvodába kerülnek majd elhelyezésre - mondta az igazgató. Látva a gyerekek arcát, nagyon örülnek neki, használják, élvezik, nagyon szeretik.

Ezeknél a statikus játékoknál a gyerekek kreativitására van az bízva hogyan vezetik a mozdonyt, hova indulnak, hogyan ülnek fel, vagy a lovas kocsikat hogyan használják, s ez volt a célunk is.


- A szépen felújított óvoda udvarára az új játékok gyönyörű, csodálatosan szép zöld udvarra kerültek. A SZIM nemcsak, hogy zöld óvoda, hanem valóban egy igazi zöld környezetben helyezkedik el - erről már Gulyás Ferencné beszélt. A tagóvoda vezetője, Szabóné Szentesi Marcsi kolléganőm szívén viseli a környezeti nevelést, a nevelő közösség tagjaival együtt a mozgásfejlesztésre, az egészséges életmódra nevelésre is figyelnek.

Ehhez nagy eszköztámogatást nyújt a most kapott négy játék. A mozdony indítás már megy, a lovakat is befogják, így a mozgásfejlesztés mellett szerepjátékokat is tudnak játszani a gyereke, köszönet a Déryné Kulturális Központnak ezekért a játékokért.

Címkék: Karcag

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:00, szerda | Helyi

TÁRGYALÁSSAL FOLYTATÓDIK AZ ÜGY

Ritkaságszámba menő döntés született a Szolnoki Törvényszéken:

2024. Április 24. 09:00, szerda | Helyi

FEGYELMEZETLEN LÉLEKGYÓGYÁSZOK

A NAV munkatársai azokat az internetes szolgáltatókat szűrték ki, akik gyaníthatóan bejelentés nélkül, kontárként végzik tevékenységüket, illetve, akik a számla-, és nyugtaadást elmulasztják.

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.