Városlista
2019. február 24, vasárnap - Mátyás

Hírek

2019. Február 12. 18:12, kedd | Helyi

ÚJ TANULÁS IRÁNYÍTÓ RENDSZER

ÚJ TANULÁS IRÁNYÍTÓ RENDSZER

A Szentannai Sámuel Középiskola egy projekt keretében segítik az itt tanuló fiatalokat. A részletekről Kolostyákné Pljesovszky Zsuzsanna igazgatóhelyettest kérdeztük.

A hat iskolás projekt vezetője a Szentannai és a cél az, hogy az ide bekerülő tanulók sikeresen elvégezzék a középiskolát és sikeres szakképesítést szerezzenek. A projekt sok segítséget ad a diákoknak és az őket oktató pedagógusoknak is. A projektbe a legveszélyeztetettebb tanulókat válogatták be, nekik felzárkóztató foglalkozásokat tartanak egyéni és csoportos módon, de a tehetséggondozásra is figyelnek és a vállalkozói életre felkészítő óráik is vannak.


Egy több éves programról van szó, a konzorciumnak megyénkből kenderesi és törökszentmiklósi tagja is van, a projekt keretében a jó módszereket is átveszik egymástól az iskolák. A tanulók által elért eredményeket központi mérésekkel is nézik majd. A diákok jól fogadták, bár ez számukra plusz órákat is jelent, de az ő érdekükben történik. Most a 9. évfolyammal kezdték és felmenő rendszerű lesz a projekt. A következő felmérés a napokban lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Február 23. 18:33, szombat | Helyi

ÚJ ISKOLABUSZ TOMAJMONOSTORÁN

- Az iskolában közel 100, az óvodában pedig közel 20-25 bejáró gyereket szállítunk a környező településekről és ennek a szállítását nem lehet a volán járatokkal megoldani.

2019. Február 23. 10:35, szombat | Helyi

Védelem és biztonságpolitika

A biztonságpolitikai esték vendége volt február 20-án a Déryné Kulturális Központban dr. Demkó Attila védelem és biztonságpolitikai szakértő a 20 éves magyar NATO tagságról szólt.

2019. Február 22. 20:19, péntek | Helyi

TAGGYŰLÉS A SORSTÁRSAK HÁZÁBAN

A Sorstársak Házában tartotta február 8-án taggyűlését az Országos Nyugdíjas Polgári Egyesület Karcagi Szervezete.

2019. Február 22. 20:14, péntek | Helyi

KÖZMUNKA PROGRAM KUNMADARASON

Guba László Kunmadaras község polgármestere arról számolt be televíziónknak, hogy milyen a településen folyó közmunkaprogram, amely mintegy 153 főt foglalkoztat.