Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2019. Február 12. 18:12, kedd | Helyi

ÚJ TANULÁS IRÁNYÍTÓ RENDSZER

ÚJ TANULÁS IRÁNYÍTÓ RENDSZER

A Szentannai Sámuel Középiskola egy projekt keretében segítik az itt tanuló fiatalokat. A részletekről Kolostyákné Pljesovszky Zsuzsanna igazgatóhelyettest kérdeztük.

A hat iskolás projekt vezetője a Szentannai és a cél az, hogy az ide bekerülő tanulók sikeresen elvégezzék a középiskolát és sikeres szakképesítést szerezzenek. A projekt sok segítséget ad a diákoknak és az őket oktató pedagógusoknak is. A projektbe a legveszélyeztetettebb tanulókat válogatták be, nekik felzárkóztató foglalkozásokat tartanak egyéni és csoportos módon, de a tehetséggondozásra is figyelnek és a vállalkozói életre felkészítő óráik is vannak.


Egy több éves programról van szó, a konzorciumnak megyénkből kenderesi és törökszentmiklósi tagja is van, a projekt keretében a jó módszereket is átveszik egymástól az iskolák. A tanulók által elért eredményeket központi mérésekkel is nézik majd. A diákok jól fogadták, bár ez számukra plusz órákat is jelent, de az ő érdekükben történik. Most a 9. évfolyammal kezdték és felmenő rendszerű lesz a projekt. A következő felmérés a napokban lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.