Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2017. Május 11. 07:35, csütörtök | Belföld
Forrás: mti - fotó: police.hu

Újabb dizájnerdrogok kerültek tiltólistára

Újabb dizájnerdrogok kerültek tiltólistára

Két új pszichoaktív anyag került tiltólistára - közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára az MTI-vel csütörtökön.

Az államtitkár közlése szerint a Flubromazepam és az U47700 került az új pszichoaktív anyagok jegyzékére, amelyben így már 70-nél is több anyag szerepel.

Az új pszichoaktív anyagok jegyzéke, tiltólistája folyamatosan bővül a dizájnerdrogok elleni küzdelem, valamint az előállítókkal és terjesztőkkel szembeni szigorú fellépés érdekében - emlékeztetett.

A tiltólistára új pszichoaktív anyagok és úgynevezett vegyületcsoportok, törzsképletek kerülnek, és a törzsképletekből származtatott vegyületek, anyagok szintén automatikusan tiltottá válnak.

Rétvári Bence azt is felidézte, hogy 2015. január 1-jétől a jegyzéket nem kormányrendeletben, hanem miniszteri rendeletben határozzák meg, így a jogalkotó a korábbinál gyorsabb reagálhat.

A kormány célja, hogy a következő években jelentős mértékben visszaszoruljon a kábítószer-használat Magyarországon - hangsúlyozta.

Ennek érdekében - uniós forrásból - hatmilliárd forintból fejlesztik a gyermek- és ifjúságpszichiátriai, addiktológiai és mentálhigiénés ellátórendszer infrastruktúráját, hárommilliárd forintot fordítanak megelőzési programokra, valamint több mint kétmilliárd forint jut az óvodai és iskolai szociális segítő tevékenység fejlesztésére.

A droghasználat kialakulásának megelőzését és visszaszorítását célozza továbbá egy 1,9 milliárd forintos megelőzési és visszaszorítási program, amellyel a gyermekvédelmi szakellátási intézményeket segítik - tette hozzá.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során