Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Július 03. 05:01, hétfő | Helyi

ÚJABB KÖNYVE JELENT MEG HORVÁTH-TÓTH ÉVA ÍRÓNŐNEK

ÚJABB KÖNYVE JELENT MEG HORVÁTH-TÓTH ÉVA ÍRÓNŐNEK

A Csokonai Könyvtárban mutatták be Horváth-Tóth Éva Magamba loplak című kötetét. A megjelenteket Szabó Péterné gyermek-könyvtáros köszöntötte, majd a szerző szólt új kötetéről.

-A könyv 2023 áprilisában jelent meg, 200 oldalon különböző témákba válogatva tartalmazza 2020 óta íródott verseimet (szerelem, gyász, hit, természettel kapcsolatos, Emma lányomról szóló és saját gondolataimat rímbe foglaló írások). A borítót magam terveztem, kiviteleztem az előzőekhez hasonlóan, a könyv a Kortárs Magyar Irodalom Kiadó közreműködésével jött létre - mondta a szerző, akinek ez már a negyedik kötete.

Az első a Szívdobbanás versek, a második a Pársorosok című rövid írásait tartalmazza, s a Holnap Magazin Kiadónál jelentek meg. 2022 novemberében megjelent Bennem a világ - novellás kötete a Kortárs Magyar Irodalom Kiadó jóvoltából jelent meg.

- Írásaim rendszeresen szerepelnek online irodalmi oldalakon, de több mint félszáz könyvválogatásban jelen vannak már. Megtalálhatók még az interneten hangos-versek, történetek tőlem, Pintér Lilla, Bakonyi Orsolya és Török Tünde jóvoltából. 2022 augusztusában Badacsonytördemicen vehettem át a Kortárs Magyar Irodalomért díjat, publikációért kategóriában - tudtuk meg Horváth-Tóth Évától, akinek a könyvbemutatón Gulyás Zsolt érseki tanácsos, plébános hittel kapcsolatos verseiből olvasott fel.

A találkozón részt vett a Kortárs Magyar Irodalom Kiadó két alapítója, vezetője Baranyai Attila és Kutasi Horváth Katalin, aki a Magamba loplak című kötet ajánlóját is írta, amelyet a bemutatón fel is olvasott. Vereckei Attila zenész által megzenésített Szárnyaink című vers is elhangzott, amellyel, különdíjat nyert Horváth-Tóth Éva a Tát Város Önkormányzat Kultúrház és Könyvtár által meghirdetett vers- és novellaíró pályázaton.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.