Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2024. Március 15. 19:30, péntek | Helyi
Forrás: Karcag TV / Dede Lilla Karcagi Hírmondó

Ünnepi megemlékezés

Ünnepi megemlékezés

A Nagykunság fővárosának főterén ma délután ünnepélyes keretek között felvonták az országzászlót, a Petőfi szobornál pedig a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár tartott ünnepi beszédet.

A Nagykunság fővárosának főterén ma délután ünnepélyes keretek között felvonták az országzászlót, a Petőfi szobornál pedig a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár tartott ünnepi beszédet.

NAGY JÁNOS, Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár: Az igazán nagy dolgok nem kívül, hanem belül kezdődnek. Nem alul, hanem felül és nem a láthatóban, hanem a láthatatlanban. Így volt ez 176 évvel ezelőtt is. A magyar szabadság azon a napon nem csak az újságok címlapjaira és a házak falaira, de felíratott a szívekbe is. És ezt a szívet az őseinktől kaptuk örökül. Mert Magyarország az az ország, amelyet a természet széppé és a történelem naggyá tett.

Pelsőczy László színművész Zúg március című zenés-irodalmi műsorát követően koszorúzásra került sor.

A Petőfi-szobornál Magyarország Kormánya nevében Nagy János államtitkár, a Karcag Városi Önkormányzat képviseletében Szepesi Tibor; az Országgyűlés nevében F. Kovács Sándor és dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselők; a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés képviseletében Hubai Imre elnök; a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal és a Karcagi Járási Hivatal nevében Szele-Király Andrea hivatalvezető és dr. Lévai Olga hivatalvezető helyettes; a Karcagi Polgármesteri Hivatal képviseletében Rózsa Sándor jegyző és dr. Czap Enikő aljegyző helyezte el az emlékezés koszorúját. A továbbiakban a pártok és szervezetek, az intézmények vezetői és képviselői, a városban működő oktatási-nevelési intézmények vezetősége és a diákönkormányzatok képviselői, valamint alapítványok, egyesületek, civil szervezetek, klubok, körök koszorúztak.

Bővebben hamarosan a Nagykunsági Híradóban

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.