Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2024. Március 19. 14:00, kedd | Helyi
Forrás: karcag tv

ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS KARCAGON

ÜNNEPI MEGEMLÉKEZÉS KARCAGON

Városunk főterén ünnepélyes keretek között felvonták az országzászlót, a Petőfi szobornál pedig a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár tartott ünnepi beszédet.

Március 15-én ünnepi megemlékezést rendezett a Karcag Városi Önkormányzat, valamint a Déryné Kulturális, Turisztikai, Sport Központ és Könyvtár az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulója alkalmából.

Az Országzászló felvonáson közreműködtek a Kováts Mihály Huszárbandérium huszárjai és a Nagykun Honvédbanda rézfúvós kvintettje.

A Petőfi szobornál pedig a Miniszterelnöki Irodát vezető államtitkár tartott ünnepi beszédet.

Pelsőczy László színművész Zúg március című zenés-irodalmi műsorára koszorúzásra került sor.
A Petőfi-szobornál Magyarország Kormánya nevében Nagy János államtitkár, a Karcag Városi Önkormányzat képviseletében Szepesi Tibor; az Országgyűlés nevében F. Kovács Sándor és dr. Fazekas Sándor országgyűlési képviselők; a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés képviseletében Hubai Imre elnök; a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal és a Karcagi Járási Hivatal nevében Szele-Király Andrea hivatalvezető és dr. Lévai Olga hivatalvezető helyettes; a Karcagi Polgármesteri Hivatal képviseletében Rózsa Sándor jegyző és dr. Czap Enikő aljegyző helyezte el az emlékezés koszorúját. A továbbiakban a pártok és szervezetek, az intézmények vezetői és képviselői, a városban működő oktatási-nevelési intézmények vezetősége és a diákönkormányzatok képviselői, valamint alapítványok, egyesületek, civil szervezetek, klubok, körök koszorúztak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.