Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2016. Augusztus 20. 08:52, szombat | Helyi

Ünnepi önkormányzati ülés

Ünnepi önkormányzati ülés

Augusztus 19-én délután a Városházán az ünnepi önkormányzati ülésen államalapítónkra Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter emlékezett.

Szent István király életművét méltatva a miniszter leszögezte, hogy a Szent István-i hitvallást nem pusztán hagyománytiszteletből kell követni, hanem azért, mert választásaival, következetes államépítésével és szellemiségével ma is kifejezi azt a gondolatot: utunkat magunknak kell kijelölnünk, döntéseinket magunknak kell meghoznunk. Mint múltunk során az elmúlt ezer év alatt oly sokszor, most is választás előtt állunk: döntenünk kell arról, hogy kikkel akarunk együtt élni – hívta fel a figyelmet Varga Mihály kiemelve az október 2-i népszavazás mérföldkő lesz, hiszen elmondhatjuk, hogy sorskérdéseinkről csak nekünk van jogunk dönteni. A tárcavezető szerint csak erős nemzet adhat biztonságot polgárainak. Kívülről, mások által megoldhatatlannak tartott gondokon sikerült úrrá lennünk, ilyen például az adósságválság leküzdése, a költségvetés egyensúlyának megteremtése, illetve az ország külső sérülékenységének csökkentése – fogalmazott.

A politikus Bibó István tevékenységét is méltatta, aki 1956. november 4-én, miközben már tudta, hogy az orosz csapatok megszállják Magyarországot, beült a hivatalába és elkezdte aznapi munkáját. Ilyen emberek ezreire, millióira van szüksége a magyarságnak ahhoz, hogy “egyről a kettőre tudjon jutni - hangsúlyozta Varga Mihály, aki szerint az elmúlt hat év közös eredményei bizonyítják, mára független, gyarapodó, önálló, emelkedő nemzetként tekintenek a magyarokra.

Az ünnepi gondolatok után az új kenyeret megáldotta Nagytiszteletű dr. Csoma Judit berekfürdői református lelkész, megszentelte Főtisztelendő Gulyás Zsolt plébános, érseki tanácsos. Ezután városi díjakat adott át Dobos László polgármester, a kitüntetettek életútját Kovács Szilvia alpolgármester és Rózsa Sándor jegyző ismertetette.
Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete idén a Karcagért Emlékérmet Bene Sándor emeritus nagykunkapitány és Perge Tibor rendezvényszervező részére adományozta. Karcag Város Sportjáért Díjat a sportéletben elért kiemelkedő nevelő-oktató munkájáért, szervezői tevékenységéért Orosz István, a Karcagi Nagykun Református Általános Iskola pedagógusa kapta. A Karcag Város Közbiztonságáért Díjat a város érdekében végzett példaértékű szakmai munkája elismeréseként Labancz Mihály címzetes rendőr főtörzszászlós és Ecsedi Sándor László tűzoltószázados vehette át. A Karcag város jó tanulója, jó sportolója díjat itt vette át Szepesi Bence, a szolnoki Varga Katalin Gimnázium tanulója.

Augusztus 18-án Szolnokon, a Megyeházán dr. Sántha Józsefné nyugalmazott tanár Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Pedagógiai Díjban, a Nagykun Horgász Egyesület Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Testnevelési és Sport Díjban, a Fátyolüveg Kft. Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Gazdasági Díjban, a Road Service Kft. Jász-Nagykun-Szolnok Megye Európa Díja elismerésben, a Nagykun Honvédbanda Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Művészeti Díjban részesült. A kitüntetetteket Dobos László polgármester úr, Gyurcsek János alpolgármester úr és Rózsa Sándor jegyző úr köszöntötte a Megyeházán.
Kiváló oktató-nevelő munkájuk elismeréseként a Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete a Karcag Város Kultúrájáért Díjat adományozta Romhányi Sándornénak, a Madarász Imre Egyesített Óvoda pedagógusának és Bereczkiné Nagy Erzsébetnek, a Györffy István Katolikus Általános Iskola pedagógusának, akik az elismerést az intézmények tanévzáró ünnepségén kapták meg. Az ünnepség a Pesti Zenés Színház előadásában: „Magyarnak lenni” című ünnepi műsorral ért véget, melyben közreműködött Szilágyi Éva énekművész, Alagi János énekművész és Pánti Anna előadóművész.

Címkék: Karcag

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 09:30, péntek | Helyi

EMELKEDNEK A FÜRDŐBELÉPŐK

Éledezik a berekfürdői strand. A főszezon ugyan még messze, a drágulás viszont már megérkezett.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.