Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. Augusztus 15. 07:25, kedd | Helyi

Úszásoktatás a strandon

Úszásoktatás a strandon

A versenyzők nyáron is edzenek az ősszel induló megyei versenyekre, míg az ovisoknál a vízbiztonság a legfontosabb - az Akácliget Gyógy- és Strandfürdőben tartott úszásoktatáson

A nyári szünetben a Karcagi Sport Egyesület úszószakosztálya sportolóinak edzései mellett gyerekek úszásoktatását is végzi az Akácliget Gyógy- és Strandfürdőben Kun László és Keserű Sándor úszóedző. A legkisebbek óvodások, a legidősebbek iskolások.

- A nyári oktatásnak más a hangulata, úgy vesszük észre, a gyerekek szívesebben jönnek, mint tanév közben. Olyannyira, hogy 2-3 éve visszatérő tanulóink is vannak, akik már jól úsznak, megvan a biztonságérzet, s csak azért jönnek nyaranta, mert szeretik ezeket az órákat - mondja Kun László.

A szakemberek a kicsiknél először a vízhez szoktatással kezdnek, a nagyobbaknál a hát- és gyorsúszás alapjait is megtanítják. Ez a szülőknek is nagy megnyugvás, hiszen ha elmennek nyaralni, tudják, nem lesz gond a kicsikkel, ha strandra mennek. A gyerekeknél mindig motiváló erő, hogy úszva átjussanak a tanmedence egyik oldaláról a másikra - állítja Kun László. Természetesen a KSE úszószakosztály tagjai már készülnek az új tanév nagy megyei és diákolimpiai versenyeire.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.