Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2018. Augusztus 11. 09:02, szombat | Helyi

Üvegcsontú gyerekek táboroztak

Üvegcsontú gyerekek táboroztak

Az Üvegcsontú Betegekért Alapítvány  5. éve az Akácliget Gyógy-, és Strandfürdőben szervezi meg nyári táborát. Idén közel 40-en érkeztek városunkba az ország minden pontjából.

z Üvegcsontú Betegekért Alapítvány az úgynevezett üvegcsontú betegeket fogja össze az országban. A betegség ritka, hazánkban 200-300 regisztrált beteget regisztráltak. A betegségnek köszönhetően van aki tolószékben tölti mindennapjait. Az üvegcsontúság egy genetikai jellegú betegség, a csontképzés zavara.

A betegség azonban kezelhető, ahogy erősödik a csont, egyre kevesebb a törés, viszont a gyermekek és az idősek veszélyeztetettebbek.

Farsangné Bartos Mónika az alapítvány elnöke elmondta, hogy a tagokkal már 5 éve járnak vissza Karcagra.Az ország számos pontjáról érkeznek városunkban. Elsődlegesen az infrastruktúra és a gyógyvíz miatt választják Karcagot.

A programok között fürdés, karaoke, közös főzések és a beszélgetések mellett, a karcagi nevezetességek megtekintése szerepelnek.

Kisgazda Tímea elmondta, hogy a betegséggel meg kell tanulni együtt élni, ami látszólag nem mindig látszik. Véleménye szerint a tábor jó lehetőséget ad arra, hogy megbeszéljék egymás problémáit és segítsenek egymásnak.

Farsang Máté Soma születése óta beteg, neki teljesen normális, hogy kerekesszékban ül. Az osztálytársai is elfogadták a betegségét. Nagyon szeret Karcagra jönni a táborba. Az úszást várja a legjobban.

Az Üvegcsontú Betegekért Alapítvány munkáját és táborozását több karcagi vállalkozás is segíti.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.