Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Július 16. 08:46, hétfő | Helyi
Forrás: Karcag TV

Vadgesztenye fesztivál

Vadgesztenye fesztivál

Fejlesztések Kenderesen is...

A szombati Vadgesztenye fesztivál keretében adták át a felújított Móricz Zsigmond Művelődési Házat. Mint Pádár Lászlóné polgármester avatóbeszédében elmondta, az épület energetikai célú felújítása 48,3 millió forintba került, melynek 90 %-át pályázaton nyerték el.

Az 1960-ban épített, rendkívül korszerűtlen hőtechnikai paraméterekkel bíró épület most a nyílászáróktól a padlásig megújulhatott, így mostantól az energiaköltség megtakarítás mellett a szolgáltatás színvonala is emelkedik, hiszen a látogatók komfortosabb, kulturáltabb körülmények között tölthetik el itt szabad idejüket. Kovács Sándor országgyűlési képviselő szerint is fontos lépés volt az épület korszerűsítése. Mint mondta, Kenderes nem áll itt meg a fejlesztésben, az önkormányzatnak több nyertes pályázata van, ha azok is megvalósulnak, az ide látogató turisták számára egyre vonzóbb lesz a város.

A felújított épületet Koltavári Attila katolikus plébános szentelte meg, majd kezdetet vette a vadgesztenye fesztivál kulturális programokkal, főzéssel, kirakodóvásárral.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.

2024. Április 23. 12:38, kedd | Helyi

VÍZVISSZATARTÁSSAL KÉSZÜLNEK AZ ASZÁLYRA

A KÖTIVIZIG működési területén a medrekben, tározókban, holtágakban, halastavakban visszatartott, illetve tározott vízkészlet meghaladja a 298 millió köbmétert.

2024. Április 23. 11:30, kedd | Helyi

ELKAPTÁK A TISZABURAI DÍLERT

Egy 47 éves férfi helyi lakosoknak árulta a kábítószert. A rendőrök őrizetbe vették, a bíróság elrendelte a letartóztatását.