Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. Február 27. 16:03, szerda | PR

Válasszunk jól hidratáló arckrémet a vízhiányos bőrre!

Válasszunk jól hidratáló arckrémet a vízhiányos bőrre!

Az arcbőrünk nedvességét pótolni kell, mert a környezeti hatások jelentős károkat okozhatnak.

A L'amia Natura szakemberei úgy gondolják, hogy egy dehidratált arcbőrre is lehetséges olyan tápláló, hidratáló arckrémet készíteni, amely helyreállíthatja az arcbőr szerkezetét, pótolva ezzel az elveszett nedvességet is.

A száraz arcbőr kialakulása

A száraz arcbőr kialakulásában egyaránt szerepet kapnak a belső, azaz genetikai adottságaink, illetve a külső hatások, melyek a környezetünkből hatnak az arcbőrünk felső rétegére. A kettő együtt dönti el, mennyire lesz a bőrünk száraz, dehidratált. Ekkor ugyanis a külső és belső hatások a lipidréteget megbontva károsítja a bőr szerkezetét, így veszíteni fog a nedvességtartalmából.

Hogyan hidratáljuk az arcbőrünket?

A bőr hidratálása tehát azért fontos, hogy a száraz bőrünk nedvességtartalmát visszapótoljuk, illetve helyreállítsuk a bőr szerkezetét. Szintén lényeges, hogy elegendő legyen a napi folyadékbevitel, illetve, hogy a bőrtípusunknak megfelelően ápoljuk a bőrünket.

A vízhiányos, száraz arcbőr esetén kellő nedvességet kell visszapótolni. Ehhez elengedhetetlen, hogy visszaállítsuk első lépésben a bőr megfelelő szerkezetét, hogy az ismét bent tartsa a nedvességet. Mivel a száraz bőr igényli a rendszeres és igényes ápolást, figyeljünk arra, hogy milyen típusú hidratáló kozmetikumokat vásárolunk és használunk.

Ha kifejezetten ilyen célzattal készített kozmetikumokat használunk, akkor annak olajos összetevői elegek lesznek ahhoz, hogy a bőr képes legyen megtartani a hidratált állapotát hosszabb ideig, nem fog kiszáradni. Amennyiben elfeledkezünk a rendszeres karbantartásról, akkor fennáll a veszélye annak, hogy bőrünk ismét kiszáradhat.

Használjunk hidratáló arckrémet vízhiányos arcbőrre

A száraz bőr ismételt hidratációjához szükség van arra, hogy bizonyos faktorokat pótoljunk, hogy a bőrünk szerkezete ép legyen, és meg tudja tartani a megfelelő mértékű nedvességet. Amíg nincs meg a megfelelő faktor, addig a bőrünk kezelés nélkül ismételten kiszárad, rugalmasságából veszíthet, ráncosodhat. Később fokozatosan károsodhatnak az arcbőr mélyebb rétegei is, így nagyobb területen kell helyrehozni a károsodást.

A száraz arcbőrt megfelelő mennyiségű és minőségű hidratáló krémmel, víztartalmú és vízmegkötő szérumokkal kezeljük, így biztosak lehetünk abban, hogy helyreáll a bőr szerkezete is, és pótlódik a megfelelő mennyiségű nedvesség is.

Próbálják ki a L'amia bőrápoló natúr kozmetikum csomagját, mely kifejezetten száraz bőrűeknek ajánlott. A csomag tartalmaz Hyaluronsavat, Kollagént, Q10-et, C-vitamint, esszenciális olajokat, vitaminokat, hogy ezen gazdag hatóanyagoknak köszönhetően biztosítsa a száraz arcbőr számára azt a szükséges faktort, amivel ismét egészséges, hidratált és élettel teli lesz.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat