Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2021. Január 30. 08:26, szombat | Helyi

Változások az adózásban

Változások az adózásban

Január 1-től több, helyi adóztatást érintő jogszabály-módosítás lépett hatályba, mely jelentősen megváltoztatja az érintett adónemek esetében az adóztatás eddigi gyakorlatát

Az adóalanyok 2021. január 1-jétől kizárólag az állami adó- és vámhatósághoz nyújthatják be a helyi iparűzési adó bevallásokat, javításokat és önellenőrzéseket.

Az Elektronikus Önkormányzati Portálról törlésre kerültek az eddig alkalmazott nyomtatványok. A jövőben az új nyomtatványok a Nemzeti Adó- és Vámhivatal ( t o v á b b i a k b a n : N A V ) h o n l a p j á n (https://www.nav.gov.hu/) lesznek ÁNYK formátumban fellelhetők.
Kizárólag az egyéni vállalkozónak nem minősülő magánszemély iparűzési adóalany (vállalkozó) az iparűzési adóbevallási nyomtatványt papíralapon is benyújthatja, tekintve, hogy e minőségében nem kötelezhető elektronikus kapcsolattartásra.

Amennyiben a magánszemély vállalkozó a papíralapú bevallás-benyújtást választja, akkor azt az önkormányzati adóhatósághoz teheti meg.Fontos, hogy maga az iparűzési adóbevallás feldolgozása, esetleges javítása az önkormányzati adóhatóságnál történik, és az adófizetést is változatlanul az önkormányzat 11745145-15410072-0354000 Helyi iparűzési adó beszedési számlájára kell megtenni.

Címkék: adózás, NAV

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 15:00, vasárnap | Helyi

BARÁTSÁGOS MÉRKŐZÉS

Erdély szívéből, Székelykeresztúrról érkeztek vendégek a városunkba. Itt tartózkodásuk alatt részt vettek egy barátságos focimérkőzésen is.

2024. Május 05. 09:00, vasárnap | Helyi

TÁNCHÁZ A MARISTÁSOKNÁL

A cigánytánc alapjaival ismerkedhettek meg a diákok a Szent Pál Marista Általános Iskolában a cigányhét záróprogramján. A következő percekben önök is betekintést nyerhetnek a jó hangulatú táncházba.

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.