Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2023. Október 06. 05:01, péntek | Helyi

VASÚTTÖRTÉNETI KIÁLLÍTÁS NYÍLT KENDERESEN

VASÚTTÖRTÉNETI KIÁLLÍTÁS NYÍLT KENDERESEN

Időszaki vasúttörténeti kiállítás nyílt a kenderesi vasútállomás épületében.

A trianoni békediktátum miatt a múlt század húszas éveiben újjá kellett építeni a hazai vasúti hálózatot, új mozdonyokat kellett gyártani. A legendás 424-es tervezésében közlekedési mérnökként részt vett Horthy István is, aki később elnökként óriási munkával újra Közép-Európa meghatározó közlekedési vállalatává tette a MÁV-ot.

LÁZÁR JÁNOS építési és közlekedési miniszter: "Amikor a közlekedési minisztérium támogatta a közlekedési múzeumot abban, hogy Horthy Istvánnak, mint közlekedési mérnöknek, mint újítónak, mint angolszász orientációjú, fiatal mérnökembernek, mint kiváló sportolónak, mint kiváló vasúti elnöknek emléket állítsunk, akkor azt akartuk szimbolizálni és üzenni, hogy a teljes kifosztás, a teljes lepusztulás ellenére, hogyha vannak fiatal, tehetséges, hazafias szellemben tanuló, dolgozó és élő emberek, akik készek és képesek nem csak a magánérdeket, hanem a közügyeket is szolgálni, akkor bármilyen helyzetben az ország újjáépítése és fejlesztése lehetséges, nincs előttünk akadály."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 13:15, csütörtök | Helyi

POKOLLÁ TESZI AZ ÉLETÜKET

Összekent ajtó, beragasztózott zár. Rendszeresen szembesülnek ezekkel a bosszantó dolgokkal az egyik szolnoki lakótelep lakói. És ez még nem minden!

2024. Május 02. 10:11, csütörtök | Helyi

NÉPISMERETI VETÉLKEDŐ

Honnan jöttünk, hová tartunk, kik az őseink? Ezekre a kérdésekre kellett felelniük azoknak a maristásoknak, akik részt vettek az iskola népismereti vetélkedőjén.

2024. Május 02. 08:09, csütörtök | Helyi

15 ÉVES A NYUGDÍJAS PEDAGÓGUS KLUB

Tizenöt év. Ennyi idő alatt majdnem kétszer teljesen kicserélődik egy nyolcosztályos iskola diákserege. Éppen ennyi ideje alapították a nyugdíjas pedagógusok karcagi klubját.

2024. Május 01. 16:24, szerda | Helyi

A hazai vadállományunk egyedülálló nemzeti kincsünk

Teremtett világunk megőrzése közös kötelességünk, a természet rendjét pedig nem lehet megbontani, éppen ezért hárul kiemelkedően fontos szerep a felelős és tudatos vadgazdálkodásra