Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2021. Február 03. 14:59, szerda | Helyi
Forrás: katasztrofavedelem.hu

Vezetékesgáz-tűz és állatmentés

Vezetékesgáz-tűz és állatmentés

Sokszínű napja volt tegnap megyénk tűzoltóinak: állat- és autómentés, vezetékes gáz tüze és közlekedési baleset is bekerült a naplóba.

Egy nő tett bejelentést tegnap délelőtt, miszerint az egyik kiskutyája beleesett az udvaron lévő, egy méter mély aknába Túrkevén, a Kenyérmezei utcában. A helyi önkéntes tűzoltók azonnal a helyszínre siettek, és azt látták, hogy az eb egy mindössze huszonöt centiméter átmérőjű nyíláson át esett bele a mélyedésbe, a szűk lyukon keresztül pedig nem tudtak saját eszközeikkel a kölyökhöz férni. Ekkor értesítették a helyi állatvédő egyesületet, amely egy befogó hurkot adott kölcsön a tűzoltóknak, akik így ki tudták emelni a kutyust. Az önkéntesek sértetlenül adták vissza a négylábút a gazdájának.

Lecsúszott az útról és elakadt egy nyerges vontató tegnap délelőtt a mezőtúri Dohány utcában. A járműszerelvény elektromos vezetékeket veszélyeztetett. A városi hivatásos tűzoltók emelőhevederekkel avatkoztak be.

Összeütközött egy vasárut szállító kamion és egy személygépkocsi tegnap délelőtt Törökszentmiklóson, a Petőfi utca és a Pánthy Endre út kereszteződésében. A helyi önkormányzati tűzoltók áramtalanították a személyautót, majd megszüntették a forgalmi akadályt.

Bontási munkálatok közben, egy gázvezeték átvágása után belobbant a kiömlő gáz tegnap délelőtt Kisújszálláson, az Arany János utcában. A lángoszlop kis részben meggyújtotta a tetőszerkezet tokozását is. A karcagi hivatásos és a kisújszállási önkormányzati tűzoltók három vízsugárral fékezték meg a lángokat, majd egy golyóscsap elzárásával megszüntették a gázömlést. Az egységek ötven méteres körzetben lezárták a területet, illetve átszellőztették az ingatlant, közben pedig folyamatosan detektoros méréseket végeztek.

Felborult és egy kerítésnek ütközött egy személygépkocsi tegnap éjszaka a jászladányi Dohány utcában. Az egyik utas önerejéből nem tudott kiszállni. A jászkiséri önkormányzati tűzoltók dugólétrával megtámasztották az autót, majd a bent rekedt embert kisegítették az utastérből. Az egység ezután a járművet kerekeire állította, majd megszüntette a forgalmi akadályt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.