Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2018. Augusztus 24. 17:08, péntek | PR

Villámreceptek, amit az egész család szeret

Villámreceptek, amit az egész család szeret

Nyáron valószínűleg nem akarsz egész nap a konyhában robotolni, ugyanakkor azt sem szeretnéd, hogy a család éhezzen. A megoldás: villámreceptek

Vannak olyan alapanyagok, amik mindig jó, ha vannak otthon, mert változatosan, gyors és egyszerű ételeket készíthetsz belőlük.

Leveles tészta
A legnagyobb jolly joker! Mindenhez, de tényleg mindenhez felhasználható. Reggelire készíthetsz belőle friss kakaós csigát 10 perc alatt, tízóraira paradicsomszósszal megkenve és klasszul fűszerezve pizzatekercs lehet belőle. Ebédre töltsd bele spenótos-fetás krémet, tálald friss salátával és tejföllel, desszertnek pedig csinálj belőle gyümölcsös táskát.
Vendégvárókhoz vagy könnyű vacsorának is remek alapanyag, kis töltött batyukat süthetsz belőle, mondjuk virslis, sajtos vagy zöldséges töltelékkel.

Padlizsán
Amikor szezonja van, mindig jó, ha van otthon.
Főétkezéshez ez az egyik legszuperebb recept: A hosszában félbevágott padlizsánokat locsold meg olajjal, sózd, majd 220 fokos sütőben süsd puhára. Önts rá fokhagymás, petrezselymes olajat (kevés olaj, sok fűszer), tegyél rá paradicsom szeleteket, majd pár perc után mozzarella szeleteket, és süsd addig, míg a sajt megolvad. Friss bazsalikommal tálald.
Bár a padlizsánt jó 40 percig kell sütni, ez nem tipikus villámrecept, de mivel közben nem kell őrizni, mindenképp a „háziasszony kímélő” receptek közé tartozik.

Padlizsánból egyébként szuper francia lecsó is készíthető, amit hasonlóképpen készíthetsz, mintha „magyar lecsót” csinálnál, csak paprika helyett padlizsánt és cukkinit tegyél bele.
Ha pedig egyáltalán nem szeretnél a serpenyő fölött állni, tedd a hozzávalókat egy hőálló tálba, és sütőben 180 fokon süsd, amíg összeérnek az ízek, a zöldségek pedig megpuhulnak.

És még mindig padlizsán!
Ne feledkezz el a csodálatos padlizsánkrémről sem. Mikor a paradicsomos-mozzarellás padlizsánt sütöd, tegyél be mellé a sütőbe pár extra padlizsánt is. Ha szeretsz grillezni, grillezve még finomabb. A megpuhult sült padlizsán belsejét kapard ki, adj hozzá olajon megdinsztelt vöröshagymát és fokhagymát, egy kevés olívaolajat, kevés mustárt, sót és borsot ízlés szerint és turmixszold krémesre. Az így készült padlizsánkrém 1-2 hétig is eláll a hűtőben, a mélyhűtőben pedig még tovább.
Nagyon jót tesz a padlizsánkrémnek, ha adsz hozzá egy kevés majonézt. Ezzel azonban bánj óvatosan, mert romlandóvá teszi a padlizsánkrémet. Így, ha mélyhűtőbe is tennél el, azt mindenképp majonéz nélkül tedd.

Zöldségek
Ha van otthon bármilyen idényzöldség, remek recept ötleteink vannak! Darabold őket apró kockákra vagy karikákra, sütőpapírral bélelt tepsiben kevés olívaolajjal meglocsolva 10 perc alatt szuper zöldköret lesz belőle, amire csak egy kevés fokhagymás natúr joghurtot kell locsolnod az igazi ízorgiáért.

Zöldségekből egyébként remek szendvicskrémet is készíthetsz, ha már unod a padlizsánkrémet.

És ha egy kicsit már megszottyadtak, készíts belőlük egy finom krémlevest!

Gyümölcsök
Reggelire müzlibe, vagy magában nyersen bármikor elfogynak a finom nyári gyümölcsök. De ha válogatósak a gyerekek, készíts nekik gyümölcsös limonádét, gyors, színes gyümölcsturmixot, vagy gyümölcskrémmel töltött palacsintát.

Ha pedig egy villámfagyival rukkolnál elő, készítsd el így: Fagyasztott gyümölcsöt kevés tejjel vagy hideg vízzel turmixszolj össze, édesíts ízlés szerint

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.