Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2024. Április 18. 15:00, csütörtök | Helyi
Forrás: karcag tv

VISSZATARTOTTA A BETÖRŐT

VISSZATARTOTTA A BETÖRŐT

Az éj leple alatt, egy családi ház ablakán keresztül surrant be egy ingatlanba egy helyi férfi Kunmadarason, abban a reményben, hogy amíg a bent lakók alszanak, addig ő viszi az értékeket.

Azonban a házigazda felébredt, észrevette, hogy valaki jár a házban. Azonnal hívta a rendőrséget, majd a rendőrök kiérkezéséig sikeresen visszatartotta az illetéktelen behatolót.

Egy 30 éves helyi férfi megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy az éj leple alatt egy kunmadarasi családi ház ablakán keresztül besurrant egy ingatlanba, azonban a házigazda felébredt, tetten érte, és a rendőrök kiérkezéséig visszatartotta.

A nyomozók lopás vétség kísérletének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a férfit.

Fontos, hogy figyeljünk értékinkre!
A besurranás szóból már sejthető, hogy ennél a típusú tolvajlásnál általában nem ablak- vagy zárfeltöréses, felfeszítéses betörésekről van szó: sokkal inkább alkalom szülte, gyors fosztogatásokról, amikor a tolvaj lehetőséget lát a kertünkbe, lakásunkba történő könnyed bejutásra és ki is használja azt. Percek alatt pakolhatják össze és vihetik magukkal ilyenkor a mozdítható értékeinket.
Éppen ezért, ezekben az esetekben a megelőzésre kell nagy hangsúlyt fektetnünk, hogy a tolvajok ne találják alkalmasnak otthonunkat a behatolásra:
Ne hagyjuk nyitva őrizetlenül a nyílászárókat: ez azt jelenti, hogy még éjszakára se hagyjuk nyitva például a rács nélküli földszinti vagy pinceablakot, de akkor sem, ha csak elszaladunk a boltba 10 percre. A kertkaput érdemes akkor is kulcsra zárni, ha otthon tartózkodunk, de tegyünk így a bejárati és teraszajtóval is, ha hátul tevékenykedünk a kertben.
Ápoljunk jó kapcsolatot szomszédjainkkal, hogy egy gyanús, idegen bámészkodótól bátran meg merjék kérdezni, segíthetnek-e valamiben, ha nem vagyunk otthon, és tájékoztassanak minket is az esetről.
Szereltessünk fel kamerát vagy „ál-kamerát”, amely ugyan felvételt nem tud készíteni, de már puszta látványa is elijesztheti a tolvajokat.
Szereljünk fel akasztós biztonsági láncot vagy hevedert, ami belülről plusz védelem, ha nem zárnánk kulcsra az ajtót.
Semmiképp ne tartsuk szem előtt értékeinket, főleg ne a bejárathoz közel vagy nappaliban, esetleg hálószoba éjjeliszekrényében, ahol a tolvajok először keresnék, vagy szinte belebotlanának. Ez a tárcára, készpénzre, slusszkulcsra is igaz!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:24, szerda | Helyi

A hazai vadállományunk egyedülálló nemzeti kincsünk

Teremtett világunk megőrzése közös kötelességünk, a természet rendjét pedig nem lehet megbontani, éppen ezért hárul kiemelkedően fontos szerep a felelős és tudatos vadgazdálkodásra

2024. Május 01. 15:00, szerda | Helyi

KALAPÁCCSAL TÁMADT AZ IDŐS EMBERRE

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 22 éves cibakházi férfival szemben rablás bűntette és két rendbeli testi sértés büntette miatt.

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

MÉLTÓSÁG MEZEJE

A nárcisz a világon mindenütt a rákbetegek, a rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma.

2024. Május 01. 07:00, szerda | Helyi

SZÉPÍRÓ VERSENY A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Cigány hét keretein belül a hátrányos helyzetű gyermekek számára Szépíró versenyt rendeztek a Szent Pál Marista Általános Iskolában.