Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Július 10. 17:54, hétfő | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság

VÍZI KÖZLEKEDÉS SORÁN IS ZÉRÓ TOLERANCIA

VÍZI KÖZLEKEDÉS SORÁN IS ZÉRÓ TOLERANCIA

A nyári hétvégén két ittas járművezetőt fogtak el a vízirendészeti járőrök a Tiszán és a Tisza-tónál.

Egy öttevényi lakost ellenőriztek a rendőrök 2023. július 8-án a délutáni órákban. A vízirendészeti járőrök megállapították, hogy a férfi úgy közlekedett Tiszaszőlős külterületén, a Tisza folyón kisgéphajójával, hogy előtte alkoholt fogyasztott. A járőrök elvették a jogsértő hajóvezetői engedélyét és előállították további mintavételre a 43 éves férfit.

Egy 27 éves miskolci lakost ellenőriztek a járőrök 2023. július 8-án a késő délutáni órákban. A férfi egy 6 lőerős motorral felszerelt csónakkal közlekedett a Tisza-tavon, Tiszafüred külterületén. A járművezetővel szemben alkalmazott alkoholteszter pozitív értéket mutatott, ezért a rendőrök mintavétel céljából előállították a jogsértőt.

A Tiszai Vízirendészeti Rendőrkapitányság mindkét esetben járművezetés ittas állapotban vétség miatt folytat eljárást.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai akárcsak a közúton, a vízen közlekedők esetében is kiemelt figyelmet fordítanak az ittasan vezetők kiszűrésére a forgalomból. Ahogy az utakon, úgy a vízen is zéró tolerancia van az alkoholfogyasztásra. Ha valaki szeszes italt fogyasztott nem vezethet gépi illetve nem gépi meghajtású vízi járművet sem!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.