Városlista
2018. augusztus 20, hétfő - István

Hírek

2018. Június 13. 13:13, szerda | Helyi

Vonósok versenyeztek

Vonósok versenyeztek

Immár második alkalommal adott otthont a megyei vonós versenynek a KÁIAMI Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolai tagintézmény.

lósz Csilla intézményvezető elmondta, a versennyel a vonós hangszerek - brácsa, hegedű, cselló, nagybőgő - népszerűsítése mellett a megmérettetés, a tehetséggondozás is a cél.
A versenyre megyénk 11 iskola 44 diákja nevezett, akik négy korcsoportban, a legkisebbektől a középiskolásig mutatták meg mit tudnak.
Lór-Kerekes Ágnes tagintézmény vezető köszöntője után az önkormányzat nevében Pánti Ildikó képviselő szólt a versenyzőkhöz és felkészítőikhez.
Mint elhangzott, ezek a versenyek jó lehetőséget biztosítanak arra, hogy a kistehetségek a szakértő zsűri - melynek elnöke Sárosi György brácsaművész volt - előtt is bemutatkozhassanak. A szaktanároknak pedig hasznos szakmai továbbképzési lehetősége is a verseny, mely a növendékeik által nekik is megmérettetés.
A verseny karcagi eredményei: Házi Boglárka (hegedű I. korcsoport) – Emléklap, Herényi Anna Kinga (hegedű I. korcsoport) – II. helyezés, Kurucz Alexandra (hegedű II. korcsoport) – Dicséret, Felkészítő tanár: Székelyné Szabados Annamária, Csík Anna (cselló I. korcsoport) – Dicséret, Makai Boglárka (cselló I. korcsoport)– II. helyezés, K. Nagy Veronika (cselló II. korcsoport) – I. helyezés, Kovács Balázs (cselló III. korcsoport) – I. helyezés, Tótkomlósi Edina Eszter (cselló III. korcsoport) – II. helyezés, felkészítő tanár: Urbánné Tóth Klára, aki felkészítő tanári díjban részesült. A versenyzőket Zbiskó Zoltánné tanárnő kísérte zongorán, akinek munkáját korrepetitori díjjal jutalmazta a zsűri.

Címkék: Karcag, zeneiskola

Ezek érdekelhetnek még

2018. Augusztus 20. 12:58, hétfő | Helyi

Streetball bajnokság

A XXVII. Nagykunsági Kulturális Napok keretében vasárnap a Kosárliget pályán rendezett streetball bajnokságon közel harminc csapat vett részt a megye több településéről.

2018. Augusztus 20. 10:59, hétfő | Helyi

Fának, majd egy kerítésnek csapódott: a helyszínen vesztette életét a berekfürdői baleset sérültje

Tragédiával kezdődött augusztus 20-a: hétfő éjjel, nem sokkal éjfél után súlyos baleset történt Berekfürdőn.

2018. Augusztus 18. 13:47, szombat | Helyi

2018-as Tour de Hongrie

A Városháza elől rajtolt el szombat délelőtt a Tour de Hongrie 2018 mezőnye. A Magyar Kerékpáros Körversenyen a NKSZ licencével rendelkező, meghívott csapatok vesznek részt.

2018. Augusztus 18. 09:37, szombat | Helyi

A XXVII. Nagykunsági Kulturális Napok

A XXVII. Nagykunsági Kulturális Napokat a Dérynében Dobos László polgármester nyitotta meg, majd a megyei díjjal kitüntetett Déryné Pántlika csoportja adott fergeteges műsort.