Városlista
2018. október 20, szombat - Vendel

Hírek

2018. Június 13. 13:13, szerda | Helyi

Vonósok versenyeztek

Vonósok versenyeztek

Immár második alkalommal adott otthont a megyei vonós versenynek a KÁIAMI Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolai tagintézmény.

lósz Csilla intézményvezető elmondta, a versennyel a vonós hangszerek - brácsa, hegedű, cselló, nagybőgő - népszerűsítése mellett a megmérettetés, a tehetséggondozás is a cél.
A versenyre megyénk 11 iskola 44 diákja nevezett, akik négy korcsoportban, a legkisebbektől a középiskolásig mutatták meg mit tudnak.
Lór-Kerekes Ágnes tagintézmény vezető köszöntője után az önkormányzat nevében Pánti Ildikó képviselő szólt a versenyzőkhöz és felkészítőikhez.
Mint elhangzott, ezek a versenyek jó lehetőséget biztosítanak arra, hogy a kistehetségek a szakértő zsűri - melynek elnöke Sárosi György brácsaművész volt - előtt is bemutatkozhassanak. A szaktanároknak pedig hasznos szakmai továbbképzési lehetősége is a verseny, mely a növendékeik által nekik is megmérettetés.
A verseny karcagi eredményei: Házi Boglárka (hegedű I. korcsoport) – Emléklap, Herényi Anna Kinga (hegedű I. korcsoport) – II. helyezés, Kurucz Alexandra (hegedű II. korcsoport) – Dicséret, Felkészítő tanár: Székelyné Szabados Annamária, Csík Anna (cselló I. korcsoport) – Dicséret, Makai Boglárka (cselló I. korcsoport)– II. helyezés, K. Nagy Veronika (cselló II. korcsoport) – I. helyezés, Kovács Balázs (cselló III. korcsoport) – I. helyezés, Tótkomlósi Edina Eszter (cselló III. korcsoport) – II. helyezés, felkészítő tanár: Urbánné Tóth Klára, aki felkészítő tanári díjban részesült. A versenyzőket Zbiskó Zoltánné tanárnő kísérte zongorán, akinek munkáját korrepetitori díjjal jutalmazta a zsűri.

Címkék: Karcag, zeneiskola

Ezek érdekelhetnek még

2018. Október 20. 09:10, szombat | Helyi

Bemutatták a kunok történetéről szóló filmet

A Kunok hazája című ismeretterjesztő film 3 éven keresztül készítette Karácsony Sándor rendező.

2018. Október 19. 15:10, péntek | Helyi

Baleset volt éjszaka

Baleset volt a körforgalomban

2018. Október 18. 18:59, csütörtök | Helyi

Hamarosan elindul a berekfürdői zöldségfeldolgozó üzem

A térkő gyártás mellet a kertészet a legsikeresebb programelem.

2018. Október 17. 08:47, szerda | Helyi

Új udvari Játékok