Városlista
2018. június 19, kedd - Gyárfás

Hírek

2018. Június 13. 13:13, szerda | Helyi

Vonósok versenyeztek

Vonósok versenyeztek

Immár második alkalommal adott otthont a megyei vonós versenynek a KÁIAMI Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolai tagintézmény.

lósz Csilla intézményvezető elmondta, a versennyel a vonós hangszerek - brácsa, hegedű, cselló, nagybőgő - népszerűsítése mellett a megmérettetés, a tehetséggondozás is a cél.
A versenyre megyénk 11 iskola 44 diákja nevezett, akik négy korcsoportban, a legkisebbektől a középiskolásig mutatták meg mit tudnak.
Lór-Kerekes Ágnes tagintézmény vezető köszöntője után az önkormányzat nevében Pánti Ildikó képviselő szólt a versenyzőkhöz és felkészítőikhez.
Mint elhangzott, ezek a versenyek jó lehetőséget biztosítanak arra, hogy a kistehetségek a szakértő zsűri - melynek elnöke Sárosi György brácsaművész volt - előtt is bemutatkozhassanak. A szaktanároknak pedig hasznos szakmai továbbképzési lehetősége is a verseny, mely a növendékeik által nekik is megmérettetés.
A verseny karcagi eredményei: Házi Boglárka (hegedű I. korcsoport) – Emléklap, Herényi Anna Kinga (hegedű I. korcsoport) – II. helyezés, Kurucz Alexandra (hegedű II. korcsoport) – Dicséret, Felkészítő tanár: Székelyné Szabados Annamária, Csík Anna (cselló I. korcsoport) – Dicséret, Makai Boglárka (cselló I. korcsoport)– II. helyezés, K. Nagy Veronika (cselló II. korcsoport) – I. helyezés, Kovács Balázs (cselló III. korcsoport) – I. helyezés, Tótkomlósi Edina Eszter (cselló III. korcsoport) – II. helyezés, felkészítő tanár: Urbánné Tóth Klára, aki felkészítő tanári díjban részesült. A versenyzőket Zbiskó Zoltánné tanárnő kísérte zongorán, akinek munkáját korrepetitori díjjal jutalmazta a zsűri.

Címkék: Karcag, zeneiskola

Ezek érdekelhetnek még

2018. Június 18. 17:33, hétfő | Helyi

Gyerekek is adományoztak beteg és rászoruló társaiknak a UPC segítségével

Összesen 57 zsák, vagyis közel 7000 darab plüssfigura gyűlt össze,

2018. Június 18. 16:07, hétfő | Helyi

Megújult a Karcag-Apavári vadászház

A Nefag Zrt. megújult Karcag-Apavári Vadászházát pénteken adták át ünnepélyesen.

2018. Június 17. 17:27, vasárnap | Helyi

Egyedüli nőként örökös pásztor lett

Újra tizenketten ülnek Hortobágy Örökös pásztorainak asztalánál. A minap a Hortobágyon megtartott titkos szavazáson a pásztorok a karcagi Béres Mihályné Márki Piroskát beválasztották a jeles asztaltársaságba.

2018. Június 17. 17:22, vasárnap | Helyi

Finom az idei cseresznye

Már kapható a piacon a ropogós, nagyszemű magyar cseresznye. Az idei termés jó, az árak tavalyhoz képest minimálisan emelkedtek. Jelenleg 500-600 forintba kerül egy kiló gyümölcs.