Városlista
2019. január 23, szerda - Zelma

Hírek

2018. Június 13. 13:13, szerda | Helyi

Vonósok versenyeztek

Vonósok versenyeztek

Immár második alkalommal adott otthont a megyei vonós versenynek a KÁIAMI Erkel Ferenc Alapfokú Művészeti Iskolai tagintézmény.

lósz Csilla intézményvezető elmondta, a versennyel a vonós hangszerek - brácsa, hegedű, cselló, nagybőgő - népszerűsítése mellett a megmérettetés, a tehetséggondozás is a cél.
A versenyre megyénk 11 iskola 44 diákja nevezett, akik négy korcsoportban, a legkisebbektől a középiskolásig mutatták meg mit tudnak.
Lór-Kerekes Ágnes tagintézmény vezető köszöntője után az önkormányzat nevében Pánti Ildikó képviselő szólt a versenyzőkhöz és felkészítőikhez.
Mint elhangzott, ezek a versenyek jó lehetőséget biztosítanak arra, hogy a kistehetségek a szakértő zsűri - melynek elnöke Sárosi György brácsaművész volt - előtt is bemutatkozhassanak. A szaktanároknak pedig hasznos szakmai továbbképzési lehetősége is a verseny, mely a növendékeik által nekik is megmérettetés.
A verseny karcagi eredményei: Házi Boglárka (hegedű I. korcsoport) – Emléklap, Herényi Anna Kinga (hegedű I. korcsoport) – II. helyezés, Kurucz Alexandra (hegedű II. korcsoport) – Dicséret, Felkészítő tanár: Székelyné Szabados Annamária, Csík Anna (cselló I. korcsoport) – Dicséret, Makai Boglárka (cselló I. korcsoport)– II. helyezés, K. Nagy Veronika (cselló II. korcsoport) – I. helyezés, Kovács Balázs (cselló III. korcsoport) – I. helyezés, Tótkomlósi Edina Eszter (cselló III. korcsoport) – II. helyezés, felkészítő tanár: Urbánné Tóth Klára, aki felkészítő tanári díjban részesült. A versenyzőket Zbiskó Zoltánné tanárnő kísérte zongorán, akinek munkáját korrepetitori díjjal jutalmazta a zsűri.

Címkék: Karcag, zeneiskola

Ezek érdekelhetnek még

2019. Január 22. 14:15, kedd | Helyi

Kigyulladt egy családi ház

Kigyulladt egy családi ház födémszerkezete hétfő hajnalban Kunmadarason, a Bem József utcában.

2019. Január 22. 13:08, kedd | Helyi

Megújul a Tiszafüredi Városi Strandfürdő

180 millió forinttal támogatja a Magyar Kormány a Tiszafüredi Városi Strandfürdő modernizálását,

2019. Január 21. 18:01, hétfő | Helyi

MŰSORRAL KEDVESKEDTEK AZ IDŐSEKNEK

A Karcagi Többcélú Társulás Idősek Otthonában ünnepi műsorral kedveskedtek a gondozottaknak.

2019. Január 21. 18:00, hétfő | Helyi

JANUÁR MÁR A BEISKOLÁZÁSSAL TELIK

A december programok tekintetében igen sűrű volt a Karcagi Nagykun Református Gimnáziumban - derült ki Tóth Barnával, az intézmény vezetőjével készített interjúnkból.