Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2019. Március 11. 19:07, hétfő | Helyi

WASS ALBERT EST

WASS ALBERT EST

A Himnuszok eléneklése után Kisari Katalin igazgató-helyettes köszöntötte a megjelent diákokat és a város lakosait....

A Karcagi Nagykun Református Gimnázium és Egészségügyi Szakgimnázium idén is csatlakozott a Wass Albert-maratonhoz. Korábban huszonnégy órát is bevállaltak, de ebben az évben már csak hat órás szépirodalmi estet tartanak a gimnázium épületében.

A Himnuszok eléneklése után Kisari Katalin igazgató-helyettes köszöntötte a megjelent diákokat és a város lakosait, majd Szabó Ildikó tanárnő, az est főszervezője mutatta be képekkel és idézetekkel illusztrálva Wass Albert életét, munkásságát.

Ezután a gyerekek székely anekdotákat adtak elő, majd Wass Albert műveiből szavalóverseny volt. A diákokat a zsűri, Pánti Ildikó önkormányzati képviselő, Szathmáry Lajosné, az iskola nyugalmazott könyvtáros tanára és Domjánné Nagy Tünde, az iskola könyvtáros tanára értékelte, s itt adták át a korábban meghirdetett iskolai vetélkedő díjait is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.

2024. Április 18. 15:00, csütörtök | Helyi

VISSZATARTOTTA A BETÖRŐT

Az éj leple alatt, egy családi ház ablakán keresztül surrant be egy ingatlanba egy helyi férfi Kunmadarason, abban a reményben, hogy amíg a bent lakók alszanak, addig ő viszi az értékeket.

2024. Április 18. 13:51, csütörtök | Helyi

HOROGRA AKADTAK

Két napon is tiltott módszerrel halászókat fogtak a vízirendészek és hivatásos halőrök Tiszasüly külterületén. A rendőrök összesen hét férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

KÖLTÉSZET NAPJA HAJDÚSZOBOSZLÓN

Sokan hitték azt, hogy vandálok jártak Hajdúszoboszlón, hiszen aki a főtéren végigsétált, mindenfelé összefirkált kirakatokat láthatott.