Városlista
2024. május 21, kedd - Konstantin

Blog | Sziporka

2012. Október 20. 18:07, szombat

Répalé, rongyő- halloweeni rettenetes

Répalé, rongyő- halloweeni rettenetes

Egy gondos háziasszony, a sok gyerekes anyukák nyugalmával, már augusztusban kigondolja, hogy mit fognak inni a vendégek és a ház népe Halloweenkor.

Egy gondos háziasszony, a sok gyerekes anyukák nyugalmával, már augusztusban kigondolja, hogy mit fognak inni a vendégek és a ház népe Halloweenkor.

Itt nincs sok variáció, csak ízben, színben, és alkohol tartalomban...

Gondoljuk át, hogy a vendégeink, és a családunk vajon mit szeret? Ha nem az utcáról erőszakkal berángatott partiarcot kínálgatunk, nincs nehéz dolgunk. Nagyjából sejthetjük, hogy mit fogunk fogyasztani.

Ha mégsem jönne be, akkor issza-nem issza nem kap mást.

Számomra a legfontosabb a szín. Halloweenkor semmi sem elég narancssárgából!

Elő a nagy lábast, néhány répa, sütőtök maradék, ami már sehogy sem fért bele a tepsibe. Vagy a kifaragott tök maradványit is felhasználhatjuk.

Megtisztítjuk a zöldségeket, lereszeljük. Ha nem akarjuk a körmeinket és az ujjunk hegyét koptatni, akkor kérjünk karácsonyra egy multifunkciós masinát, vagy kotorjuk elő férjünket rejteke mélyéről. Ki is adhatjuk bérmunkába a reszelést. Ha mégis sehol senki körülöttünk, mert ugye dolog van, és ilyenkor rajtunk kívül mindenki más elbujdokol, vagy sürgős chat-en van a fb-n, vághatjuk kockára a répát és a tököt. Dobáljuk bele az edénybe, engedjük fel vízzel. Picit megcukrozhatjuk ( édesítőszer, stb. csak a végén) és puhára főzzük.

Ha kockás a répalénk, turmixoljuk össze, ha reszelt akkor is. Várjunk egy picit míg hűl, csak akkor tegyük bele a botmixert. Jártam már úgy, hogy túl korán nyomtam be a gombot, és nagytakarítással végződött a turmixolás.

Mikor készen vagyunk, tegyünk bele citromlevet, egy üveg Jaffa szörpöt. Kóstoljuk meg. Ha valami íz még hiányzik belőle, pótoljuk.

Kis csilivel meglepővé lehet tenni az itókánkat, de akkor nagy valószínűséggel a nyakunkon marad a lötty.

Most jön, ami még nem volt!

Vegyünk elő egy nagy üvegtálat, amit valamikor karácsonyra kaptunk. Eddig hasznavehetetlennek tűnt, de most poroljuk le, mossuk el gondosan.

Kotorjunk elő egy hajfestő kesztyűt. Azt a műanyagos átlátszót. Lehetőleg ne használtat. Ez azért jó, mert nincs benne púder. Tartsuk a kesztyű száját a csaphoz. Engedjünk bele vizet. A kesztyű szárát befőttes gumival jó szorosan zárjuk le. Most pedig zutty, be a fagyasztóba.

Lehet többet is készíteni, de soha semmi körülmények között ne engedjünk idegeneket és helyszínelőket a fagyasztónk közelébe, míg a parti el nem kezdődik!

A család már megszokta, hogy néha kezek fagynak a fagyasztóban.

Sárgarépás cucc beleöntve a nagy üvegtálba, gyümölcsöket megtisztítva beledobálhatunk ( kiwi, narancs, citrom, lime). Csak úgy lazán, ami van otthon...na, jó. Mindezeket megelőzi a gondos, minden részletre kiterjedő, idegtépő bevásárlás. Amúgy nálunk is péntek délutánra pár szottyadt alma van csak a kosárban.

Ekkor vegyük elő a kesztyűket a hűtőből. Operáljuk le a műanyagot a jégről. Vessük bele a lébe a kezeket.

(Csak esztétikai szempontból megjegyezném, mindenképpen várjuk meg, míg a víz megfagy. Ellenkező esetben semmi látványos eredményhez nem jutunk.)

Ettől a mozzanattól egy lenyűgözően undorító, igazi halloweenes bólét varázsoltunk az asztalra.

Akinek nincs ideje végigolvasni a blogom, a végén mindig tömörítve leírom, hogy mit is akartam 387953 karakterben kinyögni:

-répalé főzés

-hajfestős kesztyűben víz fagyasztva

-üvegtálban, répalében úszkáló gyümölcsök, és fagyott kezek

Visszafelé tekerve az oldalon, a képeket megnézve egy pillanat az egész...

Véleményed van? Szólj hozzá!

További bejegyzések a blogban

2013. Január 19. 12:47, szombat | Sziporka

Önkiszolgáló hólapát

2013. Január 18. 18:25, péntek | Sziporka

Félévnyi suli-dumák

Hihetetlen, de egy félév eltelt.

2012. November 21. 19:39, szerda | Sziporka

Télapó akció

„Aki kapni akar, tanuljon meg adni.”