Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2021. Szeptember 14. 20:05, kedd | Helyi

„A legszebb konyhakertek” - Magyarország legszebb konyhakertjei

 „A legszebb konyhakertek” - Magyarország legszebb konyhakertjei

A kertbarátokat Szepesi Tibor polgármester köszöntötte és szólt elismeréssel a kertművelő programról.

Ma délután került sor „A legszebb konyhakertek” - Magyarország legszebb konyhakertjei országos program karcagi eredményhirdető ünnepségére a Városháza előtti téren. A kertbarátokat Szepesi Tibor polgármester köszöntötte és szólt elismeréssel a kertművelő programról.

Mint Sári Kovács Szilvia , „A legszebb konyhakertek” – Magyarország legszebb konyhakertjei Magyar Örökség díjas program ötletgazdája, programigazgató értékelésében elmondta, sokan kezdtek növényeket nevelni a balkonon, illetve ásták fel a kertjük egy részét, hogy zöldségtermesztéssel töltsék ki bezártságban töltött napjaikat.

S bár az időjárás nem volt kegyes, hiszen több hetes forróság és volt, amikor jégeső tarkította a nyarat, ennek ellenére 40 karcagi kertes nevezett az idei megmérettetésre.

Országosan több mint 200 település több ezer kertje és kertművelője versenyzett és közben termelte meg családjának a zöldséget, gyümölcsöt.

A karcagi díjátadón most is sokan kaptak kertjükre első díjat és vannak, akiket országos elismerésre is felterjesztettek.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.

2024. Április 18. 15:00, csütörtök | Helyi

VISSZATARTOTTA A BETÖRŐT

Az éj leple alatt, egy családi ház ablakán keresztül surrant be egy ingatlanba egy helyi férfi Kunmadarason, abban a reményben, hogy amíg a bent lakók alszanak, addig ő viszi az értékeket.

2024. Április 18. 13:51, csütörtök | Helyi

HOROGRA AKADTAK

Két napon is tiltott módszerrel halászókat fogtak a vízirendészek és hivatásos halőrök Tiszasüly külterületén. A rendőrök összesen hét férfit hallgattak ki gyanúsítottként.

2024. Április 18. 13:00, csütörtök | Helyi

KÖLTÉSZET NAPJA HAJDÚSZOBOSZLÓN

Sokan hitték azt, hogy vandálok jártak Hajdúszoboszlón, hiszen aki a főtéren végigsétált, mindenfelé összefirkált kirakatokat láthatott.