Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Február 23. 18:23, kedd | Helyi
Forrás: Karcag Tv /DE

Babacsomagot adott át Szepesi Tibor polgármester

 Babacsomagot adott át Szepesi Tibor polgármester

Az önkormányzat 2018-tól kiemelten támogatja a gyermeket vállaló családokat, így a költségvetési rendeletben Babacsomag bevezetéséről is rendelkeztek.

A Babacsomag az újszülöttek gondozását segítő egyszeri természetbeni támogatás.

A babacsomag olyan babaápolási termékeket, használati tárgyakat tartalmaz, amelyeknek a mindennapok során a szülők hasznát tudják venni. Szepesi Tibor polgármestertől Mándoki László és párja, Gyányi Orsolya vett át az idei első babacsomagot. Gyermekük, Zalán január 1-jén a megye és a város első szülötteként érkezett.


Mint az édesanya elmondta, azóta kisfia már 9 centit nőtt és közel két kilogrammot hízott, s áldott jó baba, sokat alszik és érdeklődve figyeli környezetét. A szülők már a 20. héten tudták, hogy kisfiúk érkezik, akkor választották ki számára a Zalán nevet.
Orsolya a helyi COOP-ban dolgozott pénztárosként, párja az E-Hull-nál gépkezelő. László mindenben segít párjának kisfiúk gondozásában. A babacsomagnak nagyon örültek, mert hasznos dolgok vannak benne.


Szepesi Tibor polgármester fiai már huszonévesek, így kicsit félve vette kézbe a hathetes, pici Zalánt. Miután visszaadta édesanyjának, elmondta, az önkormányzat idén is szeretné segíteni az újszülöttek első heteit a baba csomaggal.


- A városi idei költségvetése lehetővé teszi, hogy január 1-től a korábbi 20 ezer helyett 25 ezer forint értékű csomagot adjunk át minden karacgi újszülöttnek. A csomag olyan eszközöket tartalmaz, amelyek a picik ellátásához szükségesek - pelenka, termosz, kanál, orrszívó-porszívó, hajkefe, előke, fürdőlepedő - sorolta a városvezető.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.