Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2022. November 25. 15:18, péntek | Helyi
Forrás: Penny Market Kft

Dupla tárolási kapacitással üzemel a PENNY megújult karcagi logisztikai központja

 Dupla tárolási kapacitással üzemel a PENNY megújult karcagi logisztikai központja

A fejlesztéseknek köszönhetően közel száz új munkahely létesült

Újabb óriási mérföldkőhöz érkezett hazánk egyik vezető kiskereskedelmi áruházlánca, befejeződtek ugyanis a PENNY karcagi elosztóközpontjának fejlesztési munkálatai. A mintegy 7 milliárd forint értékű beruházásnak köszönhetően a létesítmény külterülete 30 ezer, az épület maga pedig 10 ezer négyzetméterrel bővült, ezzel közel a duplájára növelve a tárolási kapacitást.

November 25-én ünnepélyesen átadták a PENNY kibővített karcagi logisztikai központját, amely így a keleti régióban már 71 üzletet képes kiszolgálni.

„Nagy örömünkre szolgál, hogy az alsónémedi, a veszprémi, valamint a karcagi logisztikai központjaink által kiszolgált 228 üzletünkkel immár 26 éve hozzájárulhatunk a magyar gazdaság fejlődéséhez. Az ország iránti hosszú távú elköteleződésünk egyik mérföldköve a megújult karcagi létesítményünk, amely még inkább segít céljaink elérésében. Azaz abban, hogy minél több hazai termék kerüljön ki üzleteinkbe, amelyekben a lehető legfrissebb és legjobb ár-érték arányú termékeket kínáljuk vásárlóinknak” – nyilatkozta az eseményt követően Florian Jens Naegele, a PENNY magyarországi vezérigazgatója.

Az ünnepélyes átadóra meghívást kapott Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára is.

„A karcagi logisztikai központ bővítése országos szinten is fontos mérföldkő a hazai gyártású termékek értékesítése, valamint az újabb exportpiacok felé nyitás terén. Ennek a nagy volumenű beruházásnak a megvalósulása több szempontból is illeszkedik Magyarország Kormánya gazdaságfejlesztési, illetve a régió munkahelyteremtési és foglalkoztatottság-fejlesztési céljaihoz. Jelenlegi világunkban a bizalom az egyik legnagyobb érték, és a megújult raktárközpont a PENNY magyar gazdaságba vetett bizalmának egyfajta jelképe – mondta el Izer Norbert.

A karcagi létesítmény külterülete 30 ezer, az épület maga pedig 10 ezer négyzetméterrel bővült. Ennek köszönhetően nemcsak közel a duplájára nőtt a tárolási kapacitás, hanem a becslések szerint a kamionoknak közel 250 ezer kilométerrel kevesebb utat kell megtenniük és károsanyag-kibocsátásuk mintegy 220 ezer kilogrammal csökken évente. Ráadásul a korszerűsítésnek köszönhetően fenntarthatóbbá, ezzel együtt költséghatékonyabbá és környezettudatosabbá is vált a létesítmény működése.

„Nagyon büszkék vagyunk arra is, hogy vállalatpolitikánk eredményeként a karcagi logisztikai központban egy nagyon eredményes, hatékony csapat működik. A régióban nagyra becsült munkáltatók vagyunk, amit mi sem bizonyít jobban, minthogy gyakran több generáció, nagypapa, fiú és unoka dolgozik együtt. Felelős foglalkoztatóként fontos számunkra a jó kapcsolat a kollégáinkkal, ezért rendszeresen szervezünk például nagy sikerű családi programokat. A fejlesztésnek köszönhetően most 40 új pozícióval bővült a raktár, de összességében közel 100 új munkahelyet is érinthet a bővítés” – tette hozzá Silke Janz, logisztikai-területért is felelős pénzügyi igazgató.

A PENNY-ről:

A PENNY Market Kft. 1996 óta működik Magyarországon. Az áruházlánc jelenleg 228 üzletet, 3 logisztikai központot üzemeltet és közel 5000 munkatársat foglalkoztat. A vállalat küldetése, hogy vásárlói számára országszerte a lehető legfrissebb és legjobb ár-érték arányú termékeiket kínálja, beleértve a kiváló minőségű sajátmárkás és Magyar Termék védjegyes árucikkeiket is. A PENNY kiemelt hangsúlyt fektet a magyar beszállítókkal fenntartott kapcsolataira. Új beruházásaival, terjeszkedésével folyamatosan támogatja a hazai gazdaság fejlődését. Az áruházlánc a kezdetek óta elkötelezett a vállalati társadalmi és környezeti felelősségvállalás iránt, ezért folyamatosan együttműködik olyan civil szervezetekkel, amelyek elsődleges célja a magyar emberek és családok életminőségének javítása.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.

2024. Április 19. 08:09, péntek | Helyi

Lakatlan ház födémszerkezete izzott Öcsödön

Beizzott egy száz négyzetméteres, lakatlan családi ház födémszerkezete mintegy ötven négyzetméteren csütörtök éjszaka Öcsödön, a Bercsényi Miklós soron.

2024. Április 18. 20:15, csütörtök | Helyi

Kutyás szépségversenyen keresik a Tisza-tó szépét a tiszafüredi Kutyás majálison

Második alkalommal rendezik meg a tiszafüredi kutyastrandon, a Mancsos Pancsolóban a Kutyás majálist május 1-jén, ahol egész nap kutyás és családi programokkal várják a gazdákat és az ebeket.