Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. November 02. 08:29, szerda | Helyi

Együttműködési megállapodást írtak alá

 Együttműködési megállapodást írtak alá

Karcag és Ómoravica (Bácskossuthfalva) között már több mint húszéves a testvérvárosi megállapodás.

A KÁIAMI Kováts Mihály Általános Iskolai Tagintézménye és a kinti id. Kovács Gyula Általános Iskola között 2009 óta van együttműködés szakmai oldalon és programok szervezésében is.

Rendszeres a két iskola közötti látogatás, szakmai nap is, így volt például sajátos nevelési igényű tanulók módszertanában konferenciát is szerveztek, majd a karcagi pedagógusok az interaktív tábla használatártól Moravicán tartottak előadást - mondja Plósz Csilla intézményvezető.

A Kovátsos gyermekekért Egyesület és az iskola szervezésében a Kunbarikum rendezvényen is itt voltak a moravici iskolások. A határtalanul pályázatban is rendszeresen találkozunk. Számos olyan projekt valósult meg, amely elősegíti a pedagógusok tapasztalatszerzését valamint a gyerekek is találkozhatnak és barátságok is szövődhetnek.


A moravici iskolások a héten Karcagra látogattak, s ennek keretében együttműködési megállapodást írtak alá a két iskola részéről Plósz Csilla (Karcag) és Crnkovity Gábor ( Bácskossuthfalva) igazgatók, a fenntartó Karcagi Tankerületi Központ nevében Sági István igazgató.

Címkék: Karcag

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 15:51, kedd | Helyi

Kerékpáros kompokat adtak át a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen

Két kerékpáros kompot adtak át Magyarország második legnagyobb tava, a Tisza-tó melletti Tiszaderzsen.

2024. Április 23. 13:39, kedd | Helyi

Kerítés égett Kisújszálláson

Kigyulladt egy ingatlan kerítése hétfő éjszaka Kisújszálláson, a Petőfi utcában.

2024. Április 23. 12:38, kedd | Helyi

VÍZVISSZATARTÁSSAL KÉSZÜLNEK AZ ASZÁLYRA

A KÖTIVIZIG működési területén a medrekben, tározókban, holtágakban, halastavakban visszatartott, illetve tározott vízkészlet meghaladja a 298 millió köbmétert.

2024. Április 23. 11:30, kedd | Helyi

ELKAPTÁK A TISZABURAI DÍLERT

Egy 47 éves férfi helyi lakosoknak árulta a kábítószert. A rendőrök őrizetbe vették, a bíróság elrendelte a letartóztatását.