Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2020. Szeptember 04. 21:27, péntek | Helyi

\"...ELSŐ VÁROSA A\' NAGY KUNSÁGNAK\".

 \

A Déryné Kulturális Központban a szerző - Elek György ajánlotta az érdeklődők figyelmébe most megjelent 15. helytörténeti kötetét, melynek címe: \"...ELSŐ VÁROSA A\' NAGY KUNSÁGNAK\".

A Déryné Kulturális Központban a szerző - Elek György ajánlotta az érdeklődők figyelmébe most megjelent 15. helytörténeti kötetét, melynek címe: "...ELSŐ VÁROSA A' NAGY KUNSÁGNAK".


Mint elhangzott, a szerző harminc éve kutatja a Nagykunság fővárosának történetét. A kötetben most 12, korábban már publikált tanulmányát gyűjtötte egybe, s dr. Tóth Albert professzor emeritus vezette

Alföldkutatásért Alapítvány és több támogató jóvoltából jelenhetett meg.

Az írások átölelik a város több száz éves történetét, korabeli fotókkal, térképekkel illusztrált írásokban olvashatunk többek között az egykori karcagi téglagyárakról, tulajdonosaikról, a bílyogos téglákról, de a város több jeles szülötte, kutatója-orvosa élete és munkássága is helyet kapott benne.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.