Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2023. December 15. 17:45, péntek | Helyi
Forrás: Katasztrófavédelem

Három ember szenvedett szén-monoxid-mérgezést Szolnokon

 Három ember szenvedett szén-monoxid-mérgezést Szolnokon

A lakásban nem volt szén-monoxid-érzékelő.

Szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt hívták a tűzoltókat csütörtök éjszaka Szolnokról, egy Városmajor úti lakásból. A megyeszékhely hivatásos tűzoltói a fürdőszobában működő átfolyós vízmelegítő környezetében már az elsődleges felderítés során is magas koncentrációban mutatták ki a mérgező gáz jelenlétét, ezért értesítették a gázszolgáltatót és a kéményseprőipari szervet. Az egység a társasház környező lakásait is átvizsgálta, de ott nem volt mérhető szén-monoxid. A lakásban tartózkodó három embert a mentők enyhe szén-monoxid-mérgezés gyanújával, kivizsgálásra kórházba szállították.

A lakásban nem volt szén-monoxid-érzékelő, holott ezzel megelőzhető lett volna a mérgezés. Egy ilyen készülék a halálos gáz legkisebb mennyiségére is jelez, így a lakásban tartózkodók azonnal megkezdhetik a szellőztetést és értesíthetik a tűzoltókat; valamint elkerülhetik a sérülést. Egy szén-monoxid-érzékelő csupán néhány ezer forintért megvásárolható, cserébe évekre garantálja otthonunk biztonságát. Fontos, hogy minden olyan ingatlanban legyen szén-monoxid-érzékelő, ahol nyílt égésterű berendezés üzemel. A katasztrófavédelem az érzékelők pozitív és negatív listájával segít a megfelelő készülék kiválasztásában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.