Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2024. Május 23. 10:00, csütörtök | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Idén is pályázhatnak az önkormányzati tűzoltóságok

 Idén is pályázhatnak az önkormányzati tűzoltóságok

A központi költségvetés idén is támogatást biztosít az önkormányzati tűzoltóságok fejlesztésére, a rendelkezésre álló 225 millió forint felosztására a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság pályázatot írt ki.

Az elmúlt évekhez hasonlóan 2024-ben is támogatásban részesülhet a Magyarországon működő hatvan önkormányzati tűzoltóság. Tűzoltóságonként maximálisan 3,9 millió forintra lehet pályázni. Az elnyert pénz természetbeni (BM OKF által beszerzett tűzoltó szakfelszerelések; EDR rádiók) és pénzbeli (tűzoltóvédő- és technikaieszköz-beszerzés; egyéb eszköz beszerzése; gépjárműfecskendő, tűzoltótechnikai eszközök felújítása, javítása; szertárépítés, felújítás) támogatásra fordítható.

A pályázati dokumentációkat az önkormányzati tűzoltóságoknak június 24-ig kell eljuttatniuk ahhoz a hivatásos tűzoltósághoz, amellyel együttműködési megállapodást kötöttek. A beérkezett pályázatok elbírálása legkésőbb augusztus 2-ig megtörténik.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 15. 14:00, szombat | Helyi

MEGKEZDŐDÖTT A NYÁR UTCA FELÚJÍTÁSA

Megkezdődött a Nyár utca felújítása. A beruházás végeztével gyorsabbá és biztonságosabbá válik a közlekedés a Széchenyi sugárút és a Gyarmati utca között.

2024. Június 15. 11:00, szombat | Helyi

ÁROKBA HAJTOTT A KAMION

Árokba borult egy teherautó Törökszentmiklósnál, a sofőr a vezetőfülkébe szorult.

2024. Június 15. 07:00, szombat | Helyi

SZÚNYOGGYÉRÍTÉS A TISZA-TÓNÁL

A kifejlett szúnyogok elleni kezeléseket a földről végzik el, az irtószert az esti, éjszakai órákban platós gépjárműre rögzített permetező berendezéssel juttatják ki.

2024. Június 14. 16:00, péntek | Helyi

ÜLÉSEZETT A KÉPVISELŐ-TESTÜLET

Megtartotta munkaterv szerinti ülését a Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete.