Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2022. Február 17. 20:20, csütörtök | Helyi
Forrás: Katasztrófavédelem

Ismét bebizonyosodott a szén-monoxid-érzékelő hasznossága

 Ismét bebizonyosodott a szén-monoxid-érzékelő hasznossága

Ezúttal egy szolnoki házban előzött meg tragédiát a készülék.

Bejelzett a szén-monoxid-érzékelő csütörtökre virradóra Szolnok-Szandaszőlősön, egy Vörösmező úti családi ház konyhájában. A készüléknek köszönhetően a lakók azonnal megkezdhették az épület szellőztetését, így nem esett bajuk. A szolnoki hivatásos tűzoltók a jelzéskori állapotok visszaállítását követően műszeres méréseket végeztek, és a működő gázkazán környezetében ki is mutatták a szén-monoxid koncentrációját, így értesítették a gázszolgáltatót.

A szolnoki eset is rávilágít arra, mennyire fontos, hogy a nyílt égésterű fűtőberendezésekkel ellátott ingatlanokban legyen szén-monoxid-érzékelő. Egy ilyen, néhány ezer forintért megvásárolható készülék hosszú évekre garantálja otthonunk biztonságát. Sokat tehetünk a hasonló esetek megelőzéséért, ha legalább évente felülvizsgáltatjuk a fűtőberendezéseinket szakemberrel. Emellett javasolt rendszeresen ellenőriztetni a kéményeket, a katasztrófavédelem térítésmentesen végzi ezt a munkát a megye valamennyi településén, a családi házak tulajdonosainak azonban ezt kérni kell.

A gázkészülékek kéményét javasolt kétévente átvizsgáltatni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 11:00, kedd | Helyi

TÉRSÉGI VADÁSZNAP

A Karcagi Nagykun Vadásztársaság fennállásának 150. évfordulója alkalmából Térségi Vadásznapot rendezett Karcagon, a Múzeumkertben.

2024. Május 07. 09:26, kedd | Helyi

TOUR DE HONGRIE JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBEN

A kerékpáros körverseny biztonsága érdekében több helyszínen forgalomkorlátozásra kell számítani.

2024. Május 07. 07:00, kedd | Helyi

VADÁSZATI KIÁLLÍTÁS NYÍLT A MÚZEUMBAN

A Karcagi Nagykun Vadásztársaság megalakulásának százötvenedik évfordulója alkalmából vadászati kiállítás nyílt a Györffy István Nagykun Múzeumban.

2024. Május 06. 20:16, hétfő | Helyi

Füstbe ment terv

A Szolnoki Járási Ügyészség költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves mezőtúri férfival szemben, aki tiltott dohányterméket tartott magánál.