Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. November 26. 09:49, péntek | Helyi
Forrás: Katasztófavédelem

Ismét tragédiát előzött meg a szén-monoxid-érzékelő

 Ismét tragédiát előzött meg a szén-monoxid-érzékelő

Két ember köszönheti az életét az eszköznek.

Jelzést adott a szén-monoxid-érzékelő csütörtök délelőtt Kisújszálláson, egy Malom utcai családi házban. A tulajdonos azonnal megkezdte a szellőztetést, a házat azonban nem tudta elhagyni, mert a másik lakó egy fekvőbeteg ember volt.

A karcagi hivatásos és a kisújszállási önkormányzati tűzoltók vonultak az esethez, akik a jelzéskori állapotok helyreállítását követően a fürdőszobában lévő átfolyós vízmelegítőnél kimutatták a mérgező gáz jelenlétét. Az eset során senki sem sérült meg, és az ingatlan is lakható maradt.

Egy jó minőségű szén-monoxid-érzékelővel elkerülhetők a halálos és a sérüléssel járó mérgezések. Különösen fontos a használata abban az esetben, ha nyílt égésterű fűtőeszköz vagy vízmelegítő működik a házban. Ilyenkor az érzékelő használata mellett fontos, hogy biztosítsuk a berendezések biztonságos működéséhez megfelelő mennyiségű oxigén utánpótlását, a helyiség megfelelő szellőzését.

A megfelelő érzékelők listája megtalálható a katasztrófavédelem honlapján.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 10:02, kedd | Helyi

KORÁBBAN KEZDŐDHET NAGYKÖRŰN A CSERESZNYESZÜRET

Virágba borult Magyarország cseresznyéskertje. Nagykörű határában fehérlik a több ezer cseresznyefa.

2024. Április 16. 10:00, kedd | Helyi

LEBUKTAK A DROGTERJESZTŐK

A rendelkezésre álló adatok szerint az öt férfi 2023 márciusától elsősorban Rákóczifalván, Szolnokon és Zagyvarékason szervezett formában – egymással konspirálva – marihuánával kábítószer- kereskedelmet bonyolítottak.

2024. Április 15. 14:06, hétfő | Helyi

Parkoló járművekbe hajtott egy autó Karcagon

Egy parkoló kisteherautónak, illetve egy másik járműnek ütközött egy személygépkocsi vasárnap hajnalban Karcagon, a Püspökladányi úton.

2024. Április 15. 14:04, hétfő | Helyi

Motorral ütközött egy autó Kunszentmártonnál

Összeütközött egy személygépkocsi és egy motorkerékpár vasárnap délután a 44-es számú főúton, Kunszentmárton térségében.