Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2022. Október 10. 10:41, hétfő | Helyi
Forrás: Katasztrófavédelem

Két konyhatűz történt húsz perc alatt Jászberényben

 Két konyhatűz történt húsz perc alatt Jászberényben

Csak a szerencsén múlt, hogy egyik esetben sem történt sérülés vagy tragédia.

Vasárnap alig húsz perc alatt két jászberényi ingatlan konyhájában csaptak fel lángok. Először egy Apponyi téri, második emeleti lakás konyhájában gyulladt ki a tűzhelyen felejtett étel, mert a lakó a szomszédos szobában elaludt. A tűzoltók kiérkezése előtt a többi lakás lakói megfékezték a lángokat és megkezdték a szellőztetést. A második eset egy Dinamit téri családi házban történt, ahol egy szintén tűzhelyen felejtett lábas tartalma kapott lángra, és a tűz átterjedt a konyhaszekrényre is. A lakók itt is elfojtották a lángokat, a tűzoltók pedig kivitték a megégett bútorelemet a házból.

Fontos, hogy sütés-főzés alkalmával ne hagyjuk magára a készülő ételt. Ha ez a tevékenység hosszabb ideig tart, akkor állítsunk be időzítőt annak érdekében, hogy ne történjen baj. Ha kigyullad a zsiradék, soha ne próbáljuk meg vízzel eloltani, inkább szüntessük meg a lángok oxigén-ellátását. Ha tűzhelyen gyullad ki az étel, akkor zárjuk el a gázt és tegyünk fedőt az edényre. Ha sütőben csapnak fel a lángok, akkor kapcsoljuk ki a készüléket, és ne nyissuk ki a sütőajtót addig, míg a tűz ki nem alszik.

Legyen otthonunkban füstérzékelő, amely időben jelzi a veszélyt. Ennek köszönhetően elkerülhető a lakástűzből fakadó személyi sérülés vagy haláleset, illetve a készülék révén hamarabb tudjuk értesíteni a tűzoltókat, akik így még több értéket tudnak megmenteni. Emellett hasznos, ha van otthon porral vagy habbal oltó készülék, melyekkel a kezdeti stádiumban lévő tüzeket magunk is meg tudjuk fékezni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:24, szerda | Helyi

A hazai vadállományunk egyedülálló nemzeti kincsünk

Teremtett világunk megőrzése közös kötelességünk, a természet rendjét pedig nem lehet megbontani, éppen ezért hárul kiemelkedően fontos szerep a felelős és tudatos vadgazdálkodásra

2024. Május 01. 15:00, szerda | Helyi

KALAPÁCCSAL TÁMADT AZ IDŐS EMBERRE

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 22 éves cibakházi férfival szemben rablás bűntette és két rendbeli testi sértés büntette miatt.

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

MÉLTÓSÁG MEZEJE

A nárcisz a világon mindenütt a rákbetegek, a rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma.

2024. Május 01. 07:00, szerda | Helyi

SZÉPÍRÓ VERSENY A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Cigány hét keretein belül a hátrányos helyzetű gyermekek számára Szépíró versenyt rendeztek a Szent Pál Marista Általános Iskolában.