Városlista
2024. május 10, péntek - Ármin

Hírek

2022. Január 10. 17:58, hétfő | Helyi
Forrás: Katasztrófavédelem

Kigyulladt egy autó Tiszaföldvárnál

 Kigyulladt egy autó Tiszaföldvárnál

Teljes terjedelmében égett egy személyautó vasárnap kora este Tiszaföldvár határában, az egykori szeméttelep környékén.

A város önkormányzati tűzoltói mellett a kunszentmártoni hivatásos egység is a helyszínre vonult, akik közös erővel, két vízsugárral fékezték meg a lángokat. A tűzoltók hőkamerás méréseket is végeztek, megbizonyosodva a roncs visszahűléséről.

Gépjármű-tűz esetén az alábbiak betartására kell figyelni:

Ismerjük autónk műszaki állapotát! A járműtüzek leggyakoribb forrása a hajtás- és fékrendszer, valamint az elektromos hálózat karbantartásának elmaradása.

Rendszeresen vizsgáltassuk át autónkat szakemberrel.

Ne dohányozzunk a gépkocsiban, mert a kárpitra hulló parázs tüzet okozhat. Menet közben se dobjuk ki az égő csikket, mert a menetszél visszafújhatja azt az utastérbe.

Ha menet közben füstöt, tüzet tapasztalunk, a hirtelen mozdulatokat kerülve húzódjunk le az út szélére, szálljunk ki és hívjuk a tűzoltókat.

Javasoljuk, hogy mindenki legalább egy, 2 kilogrammos porral oltó készüléket tartson az autójában, mellyel a kisebb tüzek megfékezhetők. Csak akkor fogjunk hozzá magunk a tűz oltásához, ha ilyennel rendelkezünk!

Ha motortérben keletkezik tűz, csak annyira nyissuk fel a motorháztetőt, hogy a porral oltó csövét alá tudjuk csúsztatni. Ellenkező esetben a beáramló friss levegőtől a tűz belobban és gyorsan szétterjed.

Az ajtók kinyitásánál figyeljünk testi épségünkre, hiszen az átforrósodott karosszéria égési sérüléseket okozhat.

Fotó: Tiszaföldvár ÖTP

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 10. 17:04, péntek | Helyi

Kováts 300

Magyarországon- szülővárosát leszámítva- alig ismerik a nevét, miközben az amerikai hadsereg a könnyűlovasság megteremtőjét megillető tisztelettel őrzi emlékét.

2024. Május 10. 15:24, péntek | Helyi

Hírek JNSZ vármegyéből

A vármegye rendőrei az elmúlt napon nyolc körözött személyt fogtak, és egy ittas gépjárművezetőt szűrtek ki a forgalomból.

2024. Május 10. 15:00, péntek | Helyi

RABLÁS MIATT HÁRMAN ŐRIZETBEN

Elcsalták egy lakatlan területre, majd bántalmazták és elvették 47 ezer forintját egy idős férfinek Tiszaburán. A támadók most őrizetben várják a bíróság döntését letartóztatásukról.

2024. Május 10. 11:00, péntek | Helyi

AGRÁRFÓRUM KUNMADARASON

Újabb Agrárfórumra került sor, ezúttal Kunmadarason. Az eseményen részt vett Jakab István, a MAGOSZ elnöke is.