Városlista
2024. május 15, szerda - Zsófia

Hírek

2023. Szeptember 12. 15:47, kedd | Helyi
Forrás: Katasztrófavédelem

Kombájnok égtek a vármegyében

 Kombájnok égtek a vármegyében

Két kombájn is kigyulladt hétfőn vármegyénkben.

Először napraforgó aratása közben keletkezett tűz egy kombájn szecskázójában délután Rákócziújfalu külterületén.

A gép vezetője a tarló égésére figyelt fel, utána vette észre, hogy a kombájn is lángol. A gépben keletkezett tüzet a sofőr két porral oltóval igyekezett megfékezni, ezt végül a tiszaföldvári önkormányzati tűzoltók tették meg, míg a később kiérkező szolnoki hivatásos egység a száz négyzetméteren égő tarló tüzét fojtotta el. A tűzoltóknak köszönhetően a lángok nem terjedtek át a learatásra váró napraforgóra.

Alig negyven perccel később Túrkevéről érkezett bejelentés, miszerint a város határában lévő egyik szántóföldön egy kombájn ferde felhordójában napraforgó izzott be, ami erősen füstöl.

A káresemény kockázatát növelte, hogy a kombájnban mintegy 350 liter üzemanyag volt. A mezőtúri hivatásos tűzoltók Túrkeve önkéntes egységével egy vízsugárral hűtötték vissza és takarították ki az izzó részeket, közben leürítették a gép magtartályát. A tűzoltók ezenfelül a kombájn nyomvonalán találtak parázsló növényi hulladékot, amit szintén eloltottak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 14. 17:08, kedd | Helyi

Vármegyei tűzoltókat ismertek el

Május 10-én tartotta Szent Flórián napi ünnepségét a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szolnokon. Az eseményen a vármegyei települések polgármesterei adtak át elismeréseket.

2024. Május 14. 15:00, kedd | Helyi

KÖZGYŰLÉST TARTOTT A KARCAGI NYUGDÍJAS BARÁTOK EGYESÜLETE

Közgyűlést tartott a Karcagi Nyugdíjas Barátok Egyesülete a Lovagi Udvarban.

2024. Május 14. 12:00, kedd | Helyi

KÚTBA ESTEK A BÁRÁNYOK

Kútba esett két bárány Törökszentmiklós határában. A helyi tűzoltók hamar kimentették az állatokat, ám egyikük számára azonban mégis végzetes lett a nap.

2024. Május 14. 09:00, kedd | Helyi

90. SZÜLETÉSNAPJÁN KÖSZÖNTÖTTÉK

90. születésnapján, otthonában köszöntötte Hajdu Istvánné Czombos Máriát családja és Szepesi Tibor, Karcag város polgármestere, valamint dr. Zsembeliné Kovács Mária anyakönyvvezető.