Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2023. Február 02. 05:03, csütörtök | Helyi

LESZÚRTA RÉGI ÉLETTÁRSÁT

 LESZÚRTA RÉGI ÉLETTÁRSÁT

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség emberölés bűntette miatt indítványozta egy 35 éves jászladányi férfinek a letartóztatását.

A férfi egy kisebb és egy nagyobb késsel is több alkalommal megszúrta a régi élettársát Jászladányban, akivel szeretett volna újra kapcsolatot létesíteni, azonban a nő ezt nem akarta. A bántalmazás következtében a nő a helyszínen életét vesztette. A nyugalom megzavarására alkalmas híranyagunk következik.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi tavaly nyáron szabadult a korábbi büntetéséből, ami után újra felvette a kapcsolatot a régi élettársával, próbált ismét viszonyt kezdeni vele, azonban a nő a férfi erőszakos természete miatt ezt nem kívánta, melyet a férfi nem tudott elfogadni.
A férfi ezt követően megjelent a nő jászladányi családi házánál, és kérte a nőt, hogy engedje be, aki azonban távozásra szólította fel a férfit. A férfi emiatt ingerült lett, benyomta a konyhába nyíló ablakot, és az ablakon keresztül bemászott a házba, majd a nő szobájába, és a zsebéből elővett egy 7 centiméter pengehosszúságú kést, mellyel több alkalommal megszúrta a nő arcát és felső testét.

Ekkor a nő – házban tartózkodó – négy kiskorú gyermeke kimászott az ablakon és egy rokonukhoz menekült.
A férfi ezután kiment a konyhába és magához vett egy körülbelül 25 centiméter pengehosszúságú kést, visszament a szobába és nyakon szúrta vele a nőt, aki a helyszínen életét vesztette.
A férfi a nő helyszínre érkező rokonainak sem volt hajlandó kinyitni az ajtót, a késsel a kezében azzal fenyegetőzött, hogy ha bemennek a házba, őket is leszúrja. Végül a rendőrség elfogta a férfit, miután sikerült a ház bejárati ajtaját betörni.
A főügyészség az indítványában hivatkozott arra, hogy az erőszakos cselekmények miatt korábban már többszörösen büntetett előéletű férfivel szemben a bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyára figyelemmel is (5-15 évig terjedő szabadságvesztés büntetés) megalapozottan feltehető, hogy az eljárásban szabadlábon hagyása esetén elérhetetlenné válna, megszökne, vagy elrejtőzne a nyomozó hatóság elől.
A főügyészség továbbá a megalapozottnak látta a férfivel szemben a bűnismétlés veszélyét is, mivel ez újabb bűncselekményt röviddel a szabadulását követően, erőszakos többszörös visszaesőként követte el.
Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság elrendelte a férfi letartóztatását, melyet a férfi és a védője is tudomásul vett, az végleges.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.

2024. Május 03. 11:30, péntek | Helyi

POZITÍV ÉLETÚTRÓL TARTOTTAK ELŐADÁST

A Szent Pál Marista Általános Iskolában tartott Cigány Témahét zárásaként egy fiatal házaspár tartott előadást arról, hogy a nehéz életkörülmények közül is ki lehet törni.

2024. Május 03. 09:03, péntek | Helyi

JÓVAL HAMARABB ÉRT BE AZ EPER

Előbb vagy utóbb minden tavasszal elérkezik az eperszezon, de az igazi ínyencek számára csak akkor indul, amikor megjelenik a magyar eper a piacokon.