Városlista
2023. december 4, hétfő - Barbara, Borbála

Hírek

2023. November 20. 20:35, hétfő | Helyi

Letartóztatta a bíróság a tolvajlásból élő karcagi férfit

 Letartóztatta a bíróság a tolvajlásból élő karcagi férfit

Az Karcagi Járási Ügyészség lopás bűntette miatt indítványozta annak a 38 éves karcagi férfinak a letartóztatását, aki az elmúlt bő egy évben 16 alkalommal is lopott Karcagon.

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi 2022 augusztusa és 2023 novembere között 16 alkalommal lopott Karcagon, lakóházakhoz bemenve élelmiszert, elektronikai cikkeket, alkoholt, telefont, amit éppen talált. Lopott négy alkalommal kerékpárt is a városban, de többször elkért – lopás céljából – tulajdonosoktól mobiltelefont egy kis időre, majd azokat nem adta vissza, hanem elment a helyszínről.

Az ügyészség a többszörösen büntetett, állandó munkahellyel, rendszeres jövedelemmel nem rendelkező férfi esetében megalapozottnak látta mind a szökés, elrejtőzés, mind a bűnismétlés veszélyét.

A bíróság az ügyészség indítványával egyetértett, és 2023. november 17-én elrendelte a férfi letartóztatását, amit a férfi tudomásul vett, azonban a védője nem volt jelen, így a döntés még nem végleges.

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Rendőr-főkapitányság korábban az alábbi tájékoztatást adta az ügyben:

https://www.police.hu/hu/hirek-es-informaciok/legfrissebb-hireink/bunugyek/mas-dolgozni-o-lopni-jart

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 04. 14:36, hétfő | Helyi

ÁLLÁSAJÁNLATOK

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2023. December 04. 05:01, hétfő | Helyi

A VÍZKÉSZLETEK NÖVELÉSÉN A HANGSÚLY

A klímaváltozás káros következményeinek mérséklése a legfőbb célja az Európai Unió és hazánk 530 millió forintos támogatásával megvalósuló projektnek.

2023. December 04. 05:00, hétfő | Helyi

HOMÁLYOSAN EMLÉKEZTEK A TANÚK

Halált okozó testi sértés miatt emelt vádat a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség azzal 47 éves karcagi férfivel szemben, aki egy ütéssel ölte meg idős áldozatát a karcagi kocsma előtt.

2023. December 03. 09:20, vasárnap | Helyi

ISMÉT SZEMLÉLETFORMÁLÓ FÓRUMOT TARTOTTAK

A Karcagi ifjúsági Ház és Városi Csokonai Könyvtárban ismét egy jó hangulatú lakossági szemléletformáló fórumot tartott a Karcag Városi Önkormányzat és a Tisza-tavi Regionális Hulladékgazdálkodási Társulás.