Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2022. Március 10. 06:25, csütörtök | Helyi

MILLIÁRDOS FEJLESZTÉSEK INDULNAK KARCAGON

 MILLIÁRDOS FEJLESZTÉSEK INDULNAK KARCAGON

A következő hónapokban milliárdos beruházások indulnak az Erzsébet ligetben.

Mivel párhuzamosan több beruházás is indul, Szepesi Tibor polgármester helyszíni bejárásra hívta össze az érintett kivitelezőket és a hivatali szakembereket.

Nagyon sok projekt fog megvalósulni, egyszerre elkezdődni, minden pályázatnak megvan már a kivitelezője, kiválasztották a közbeszerzési eljárás keretében.

A mai megbeszélés célja, hogy az indulásról, a munkafolyamatok összehangolásáról a vállalkozók megegyezzenek, hiszen mindenkinek kell bejáratot biztosítani, hogy a munkaterületét az eszközökkel, építőanyagokkal biztonságosan meg tudja közelíteni úgy, hogy a kivitelezést se akadályozza egyik beruházás sem.

A Rónai malom építése már folyamatban van, ott olyan közösségi tér kerül kialakításra, ami az egész Erzsébet liget teljes megújulását fogja szolgálni.

Mögötte lesz egy bemutatóház, egy levegő minőség javító, interaktív ház, de a megépült pumpa pálya mellett lesz egy játszótér. Mellette kerül kialakításra az a pihenőpark, amely egy óriási projekt keretében elsősorban földmunkákat, kertészeti munkákat jelent, hiszen rengeteg fásítás lesz ezen a területen.
A zászlóshajója az egész Erzsébet liget projektnek a milánói pavilon megépítése, mely a napokban el fog kezdődni. Ez az óriási beruházás az egész terület megújulását jelenti, s olyan színfoltja lesz a városnak, amely egyedülálló.

A Liget úti Sporttelep is komplett felújításon esik át, így ezt a 6-7 projekt kivitelezése nem kis feladat lesz koordinálni a következő időszakban - vélte a városvezető, aki szólt arról is, hogy ez a több mint 10 milliárd forintos beruházás jórészt európai uniós forrás pályázaton, TOP pluszos forrásokon keresztül valósul meg, a Liget úti Sporttelep megújítása pedig kormányzati támogatásból.
Az előkészítő munkálatok - földmunka, terep munkálatok - önkormányzati feladatként valósulnak meg. A párhuzamosan induló projektek 2024 végére valósulnak meg, a Karcagnak egy olyan ékköve lesz a ligetben, amely hosszú időre meghatározza a turizmust, az egész város arculatát.


F. Kovács Sándor, városunk és térségünk országgyűlési képviselője is megnézte a beruházások helyszínét.

Mint mondta, ahhoz a karcagi generációhoz tartozik, aki látta a régi, 40 évvel ezelőtti Erzsébet ligetet is, hiszen itt voltak a majálisok, a rendezvények, a KRESZ park pingpongasztalokkal és itt volt a Volán-telep is.

Két-három év múlva a városnak teljesen megújult része lesz ez, hiszen sport, szabadidő-komplexum épül itt.

Mivel több egymáshoz kapcsolódó beruházás indul, fontos, hogy összehangoltan valósuljon meg.
Ha kész lesz, igazából komplex szabadidő központtá válik ez a városrész, amely nemcsak a karcagiaknak, hanem a Karcagra látogatóknak is örömet fog okozni - vélte a politikus, aki szerint fontos, hogy megmenti a város a Rónai malmot is.

Karcag ebből a szempontból is élen jár, hiszen a hagyományokat, régi értékeket megmenti, de nem fél attól, hogy újakat, vagy még szebbet építsen.


A liget projekt idegenforgalmi szempontból is fontos, hiszen majd ha a karcagi vagy az idelátogató fiatalok, idősebbek kijönnek ide, vagy a strandra, a sportpályára, akkor itt mindenki talál kikapcsolódási lehetőséget majd - hangsúlyozta F. Kovács Sándor.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 16:24, szerda | Helyi

A hazai vadállományunk egyedülálló nemzeti kincsünk

Teremtett világunk megőrzése közös kötelességünk, a természet rendjét pedig nem lehet megbontani, éppen ezért hárul kiemelkedően fontos szerep a felelős és tudatos vadgazdálkodásra

2024. Május 01. 15:00, szerda | Helyi

KALAPÁCCSAL TÁMADT AZ IDŐS EMBERRE

A Kunszentmártoni Járási Ügyészség vádiratot nyújtott be egy 22 éves cibakházi férfival szemben rablás bűntette és két rendbeli testi sértés büntette miatt.

2024. Május 01. 13:00, szerda | Helyi

MÉLTÓSÁG MEZEJE

A nárcisz a világon mindenütt a rákbetegek, a rákban haldoklókat gondozó szervezetek szimbóluma.

2024. Május 01. 07:00, szerda | Helyi

SZÉPÍRÓ VERSENY A SZENT PÁL MARISTA ÁLTALÁNOS ISKOLÁBAN

A Cigány hét keretein belül a hátrányos helyzetű gyermekek számára Szépíró versenyt rendeztek a Szent Pál Marista Általános Iskolában.