Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2022. Július 21. 05:00, csütörtök | Helyi

MŰSOROS EST A DÉRYNÉ KULTURÁLIS KÖZPONTBAN

 MŰSOROS EST A DÉRYNÉ KULTURÁLIS KÖZPONTBAN

A Karcagi Nagykun Református Gimnázium adott otthont a Kárpát-medencei Magyar Református Középiskolák XXV. Találkozójának, amelynek keretében a Déryné Kulturális Központban műsoros estet is tartottak.

Az esten fellépett a karcagi gimnázium Biljana Bolgár Néptáncegyüttese - vezetőjük Major János - és az iskola Bel Canto kórusa Székely Éva Mária tanárnő vezetésével, többen szólót is énekeltekés hangszeres kíséret is volt, ebben közreműködött Molnárné Győri Erika óvodapedagógus.

A délutáni GPS túrát Türke Beáta vallástanárértékelte, TóthBarna igazgató pedig a találkozó aznapi napjáról - konferencia a templomban - szólt, majdmegköszöntea két művészeti csoportot vezető pedagógus munkáját, valamint Nagy Tünde Mária tanárnőnek a Főnix Diákszínpadban végzett munkáját, hiszen az estet az Abigél című filmprodukció levetítése zárta, amelyet a refi Főnix Diákszínpada tagjainak aközreműködésével, saját iskolai környezetben forgattak le a diákok és tanárok közreműködésévelév végén.

A filmvetítés után a városháza előtt lézershow volt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.