Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2022. December 09. 11:39, péntek | Helyi
Forrás: Katasztrófavédelem

Összefogással újult meg egy muzeális kocsifecskendő Öcsödön

 Összefogással újult meg egy muzeális kocsifecskendő Öcsödön

Ebben az évben ünnepli fennállásának 125 éves jubileumát az Öcsödi Polgárőr és Tűzoltó Egyesület elődje, az Öcsödi Tűzoltó Egylet.

Ebből az alkalomból december 8-án egy kocsifecskendő-avatással egybekötött ünnepséget tartottak a tiszazugi településen.

Az esemény kísérőmomentumaként a nagyközség művelődési házában egy tűzoltó relikviákból álló kiállítást tekinthettek meg az érdeklődők, ahol a múlt fotói mellett különböző tablókat és felszereléseket gyűjtöttek egybe.

Amint az az ünnepségen elhangzott, a XIX. század végéről származó kocsifecskendőt a polgármesteri hivatal udvarának egy eldugott szegletében, gazzal benőve fedezték fel. Az időjárás viszontagságainak kitett hosszú idő lenyomatot hagyott a szekér állapotán, ráadásul kerekeinek is nyoma veszett. A településen élők és környékbeli vállalkozók áldozatos munkájának köszönhetően mára a matuzsálem korú kocsifecskendő ismét régi fényében tündökölhet. Az egész projekt egyúttal tisztelgés is az összes alapító, valamint egykori önkéntes tűzoltó emléke előtt.

A hivatásos katasztrófavédelmi szervet az eseményen Liszkai Zoltán tűzoltó ezredes, a Mezőtúri Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője, illetve Balla István tűzoltó őrnagy, a Kunszentmártoni Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság megbízott parancsnoka képviselte. Mellettük Sörös Tibor, a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Tűzoltók Szövetségének elnöke is jelen volt.

Fotó: Mezőtúr KvK

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 17:00, szombat | Helyi

PÁLINKÁSÜVEGGEL VERTE FEJBE-AGYZÚZÓDÁS LETT A VÉGE

Mezőtúron egy születésnapi összejövetel durvult el olyannyira, hogy a bulin résztvevő egyik férfi súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett.

2024. Április 27. 15:00, szombat | Helyi

ROKKANTKOCSIST TÁMADOTT MEG

Felháborító eset történt városunkban. Egy rokkant kocsival közlekedő idős férfit raboltak ki a nyílt utcán.

2024. Április 27. 09:00, szombat | Helyi

BUSZMEGÁLLÓBAN ÉLESZTETTÉK ÚJRA

Egy 70 év körüli szolnoki nő hazafelé tartott, amikor minden előzmény nélkül, hirtelen összeesett a buszpályaudvaron, számolt be az esetről az Országos Mentőszolgálat Facebook-oldalán.

2024. Április 26. 15:00, péntek | Helyi

NAGYNAK TŰNT A BAJ

Nagynak tűnt a baj, azonban szerencsére nem járt súlyosabb sérülésekkel az a közlekedési baleset, amelynek részesei egy személyautó és egy követ szállító teherautó volt Kisújszálláson.