Városlista
2024. május 4, szombat - Mónika

Hírek

2021. Február 05. 07:00, péntek | Helyi

Sokat drágultak a gyümölcsök

 Sokat drágultak a gyümölcsök

Nagymultú és jelenű mezőgazdasági városban működő televízióként sokat foglalkozunk az agrárium napi kérdéseivel. Következő híradásunkban a térség egyik legnagyobb nektarin termsztőjét kérdezzük.

Nagyon felszaladtak a különféle gyümölcsök árai . Az őszibarack és az alma ára például a tavaly júliusi árakhoz képest 141 százalékkal emelkedett. Nektarin színte nem volt a piacon.

Legutóbb 2007-ben volt olyan mértékű elfagyás a gyümölcsösökben, mint az előző évben monta televíziónknak ez a gyümölcsösökkel foglalkozó hölgy.

Az előső szezonokban voltak olyan időszakok, amikor a magyar termelésből hiányzó gyümölcsöket importból lehet pótolni, és ezzel az árakat is kordában tudják tartani, de tavaly Európában sem volt annyi gyümölcs, hogy például a kajszi-, őszibarackból és a nektarinból hiányzó mennyiséget pótolni tudták volna.

A forró, időnként aszályos időjárás miatt már az öntözést sem lehetett megúszni. A korszerű öntözőberendezések jelentős költsége is beépült a zöldség-gyümölcs árába. De mégis a legnagyobb gondot a tavaszi fagyok okozták.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 04. 15:00, szombat | Helyi

JÓTÉKONYSÁGI BÁLT RENDEZTEK

Az idei a Kátai Bál jótékonyságból befolyt bevételeit a kórház biztonságos betegellátáshoz szükséges eszközök beszerzésére fordítják.

2024. Május 04. 07:00, szombat | Helyi

ÁTADTÁK A GYÓGYSZERTÁR ÉPÜLETÉT

Újra helyben vásárolhatnak gyógyszereket a tiszaburaiak. Átadták ugyanis a településen a gyógyszertárat. Az épület átadása ünnepélyes keretek között zajlott.

2024. Május 03. 14:16, péntek | Helyi

ZAJLIK A MUNKA A CSEMETEKERTBEN

Folyamatosan zajlik a munka a Városgondoksághoz tartozó Csemetekertben. Ottjártunkkor is szorgosan tevékenykedtek a területen, főként növényápolási és növényvédelmi munkákat végeztek.

2024. Május 03. 12:42, péntek | Helyi

Fának hajtott egy autó Kenderesen

Fának csapódott egy személygépkocsi csütörtök délután Kenderesen, a Vasút úton.