Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2024. Június 11. 13:07, kedd | Helyi

Szolnokiak az ország legjobb tűzoltóhorgászai között

 Szolnokiak az ország legjobb tűzoltóhorgászai között

Tizedik alkalommal, ezúttal 48 órán át, és az elmúlt évekhez hasonlóan kiváló hangulatban zajlott a Stégmester országos katasztrófavédelmi horgászverseny, amelyet 2024. június 7-9. között rendeztek meg Ózdon.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság által meghirdetett horgászversenyre tizennégy csapat nevezett az ország minden tájáról. Macz János Zsolt tűzoltó ezredes, vármegyei igazgató köszöntőjét követően pénteken 13 órakor dudaszóval kezdődött a verseny, a háromfős csapatok három horgászbottal, profi felszerelésekkel, a legkülönfélébb csalikkal vágtak neki a megmérettetésnek. A kifogott halak kíméletes kezelése ezúttal is fontos szempont volt, melyeket mielőbb le kellett mérni, majd vissza kellett engedni a vízbe.

A vasárnapi eredményhirdetésen dr. Polyák Zsolt tűzoltó alezredes, a vármegyei katasztrófavédelmi igazgatóság hivatalvezetője adta át a díjakat a nyerteseknek. Idén összesen 1788,55 kg halat fogtak a horgászok, a dobogós csapatok összteljesítményükkel magasan kiemelkedtek a mezőnyből.

A szolnoki tűzoltókkal felálló Szolnoki Kormoránok együttese minden évben a legjobbak között szerepel a versenyen, és ez idén sem volt másképp: a Dorka Istvánnal, Kállai Szabolccsal és Tari Attilával felálló trió közel 385 kilogramm halat szákolt meg a hétvége folyamán, ezzel a dobogó második fokára állhatott fel. Ezenfelül egy különdíj is Szolnokra került: Kállai Szabolcs egy 15,7 kilogrammos halat fogott ki, amely az egész verseny legnagyobb példányának bizonyult, ezzel pedig kiérdemelte a Miskolci Tűzoltók Sportegyesülete által felajánlott különdíjat.

Fotó: Szolnoki Kormoránok csapata

Címkék: #karcag tv

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 21. 20:28, péntek | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Június 21. 10:38, péntek | Helyi

Októberben megkezdődhet a Szolnoki Törvényszék külső felújítása

Az Országos Bírósági Hivatal 2024. június 20-án kiírta a Szolnoki Törvényszék 1893-ban, Wagner Gyula építész tervei alapján épült,

2024. Június 21. 10:33, péntek | Helyi

Kamionnal ütközött egy autó Kunszentmárton-Kungyalunál

Összeütközött egy személygépkocsi, illetve egy dobozos tejet szállító nyerges vontató péntek reggel Kunszentmárton-Kungyalu térségében.

2024. Június 21. 10:30, péntek | Helyi

Tűz volt egy tiszafüredi szeméttelepen

Mintegy ezerötszáz négyzetméteren égett kommunális hulladék csütörtök délután egy Tiszafüred külterületén található hulladéklerakóban.