Városlista
2021. január 20, szerda - Sebestyén

Hírek

2017. Szeptember 07. 19:57, csütörtök | Helyi

10 milliárd forintos hazai forráshoz jut...

10 milliárd forintos hazai forráshoz jut...

Emellett további 2,83 milliárd forintot fordíthatunk térségi szintű termék- és szolgáltatásfejlesztésre, melyből 330 milliót a kormányhatározat már a Tisza-tavi horgászturizmus fejlesztésére különít el.

Több mint 10 milliárd forint érkezik a Tisza-tó térségébe annak a közelmúltban megjelent Kormányhatározatnak köszönhetően, mely kiemelt turisztikai fejlesztési térséggé nyilvánította a Tisza-tavat Debrecennel, Hajdúszoboszlóval és Hortobággyal együtt. 30 fejlesztési program valósulhat meg 35,8 milliárd forintból.

Ebből a Tisza-tó-Hortobágy térsége mintegy 10 milliárd forintos hazai forráshoz jut 10 projekt megvalósítására. A beruházások között szerepel a Tisza-tavi szabad strandok fejlesztése 7 helyszínen, a síkvidéki kerékpározás infrastrukturális és szolgáltatás fejlesztése 21 települést érintően, tematikus szigetek, vízi sétányok, tanösvények fejlesztése, Berekfürdő komplex turisztikai fejlesztése, a Karcag Kincse élmény és gasztro park kialakítása, a 28 km-es Hortobágy-Tiszafüred élménykerékpárút megvalósítása, a puszta,mint világörökségi helyszín fejlesztése, valamint a poroszlói Tisza-tavi Ökocentrum attrakciófejlesztése.

Emellett további 2,83 milliárd forintot fordíthatunk térségi szintű termék- és szolgáltatásfejlesztésre, melyből 330 milliót a kormányhatározat már a Tisza-tavi horgászturizmus fejlesztésére különít el. A térségben működő turisztikai vállalkozások számára is hatalmas lehetőséget jelenthet a kiemelt térséggé válás, a régióban működő szálláshelyek ugyanis pályázhatnak a 300 milliárd keretösszegű Kisfaludy-program forrásaira. Jelenleg a panziók szálláshelyfejlesztésére vonatkozó felhívás-tervezet áll társadalmi egyeztetés alatt ( kisfaludyprogram.hu ).

A Tisza-tó Térségi Fejlesztési Tanács, mint a kiemelt turisztikai térséggé válás előkészítését felvállaló szervezet elnöke tartottam ma sajtótájékoztatót a témában Farkas Zoltánnal, a tanács alelnökével, Poroszló alpolgármesterével.

írta Kovács Sándor facebook oldalán

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 20. 07:39, szerda | Helyi

Gyógykezelések a karcagi fürdőben

Újra fogadja a betegeket a karcagi gyógyászati részleg a fürdőben. A koronavírus- járvány miatt természetesen csak járóbeteg- ellátás lehetséges, a nagymedencét fürdővendégek nem látogathatják továbbra sem.

2021. Január 20. 07:37, szerda | Helyi

Nehéz évet zártak a karcagi horgászok

Mennyire befolyásolta a horgászok tavalyi évét a vírusjárvány?- kérdeztük Kalocsai Lászlótól, a Nagykun Horgász Egyesület elnökétől.

2021. Január 19. 23:12, kedd | Helyi

Ismét életet mentett a szén-monoxid-érzékelő

Tegnap egy szén-monoxid-szivárgáson és egy kisebb szabadtéri tűzön túl két-két kamionnal, illetve kéménnyel összefüggő káresemény történt a megyében.

2021. Január 19. 15:33, kedd | Helyi

Dohányt, élelmiszert és evőeszközöket lopott egy családi házból

A nyomozók gyanúsítottként hallgattak ki egy jászkiséri férfit