Városlista
2023. december 5, kedd - Vilma

Hírek

2023. Szeptember 22. 05:01, péntek | Helyi

104. SZÜLETÉSNAPJÁN KÖSZÖNTÖTTÉK

104. SZÜLETÉSNAPJÁN KÖSZÖNTÖTTÉK

Nagyon sokat kell visszalapozni a történelemkönyvekben, ha meg akarjuk tudni, mi minden történt száznégy évvel ezelőtt.

A világ- és a magyar történelem kimagaslóan viharos évében született egy kislány, aki ma Karcag legidősebb polgára. Szabó Józsefnét 104. születésnapján köszöntötte a város.

Elvesztett világháború, összeomlott Tanácsköztársaság, román megszállás és állandó kormányváltások. Ebben a történelmi zűrzavarban született 1919. augusztus 13-án egy kislány, Irénke.

A második világháború borzalmait is szülővárosában, Püspökladányban élte át. Nem sokkal a front elvonulása után férjével úgy döntöttek, hogy új helyen kezdenek új életet. Hétéves kislányukkal és másfél hónapos kisfiukkal szekérre pakolták minden értéküket és nekivágtak a nagyvilágnak. A nagyvilág Karcagot jelentette, amelynek immár legidősebb lakosa.

A Püspökladányban született Irénke már Szabó Józsefnéként hamar a legkeresettebb női szabók egyike lett Karcagon. Évtizedeken keresztül nem igen lehetett elképzelni olyan lakodalmat a városban, amelyhez a menyasszonyi ruha okán ne lett volna köze Irénke néninek.

Századik születésnapjára egy dubaji nyaralást kapott ajándékba egyik unokájától. Bár a tizedik X után még szeretett volna Egyiptomba is elutazni. De a fáraók földje nélkül is teljes és párját ritkító életet él immár többszörös dédnagymamaként.

Ezek érdekelhetnek még

2023. December 05. 14:48, kedd | Helyi

HÍREK JÁSZ-NAGYKUN-SZOLNOK VÁRMEGYÉBŐL

Az elmúlt 24 óra rendőrségi híreiből

2023. December 05. 05:01, kedd | Helyi

STÚDIÓNK VENDÉGE VOLT SZEPESI TIBOR POLGÁRMESTER

Stúdiónk vendége volt Szepesi Tibor Karcag város polgármestere.

2023. December 05. 05:00, kedd | Helyi

ORSZÁGOS HÍRŰ TÖRTÉNÉSZEK IS ÉRKEZTEK A KONFERENCIÁRA

A Városházán megtartott a „Közéleti szerepek és politikai életpályák a két világháború közötti Magyarországon” témájú konferenciára országos hírű történészek is érkeztek Karcagra kutatásaikról előadni.

2023. December 04. 20:12, hétfő | Helyi

Karcagon járt a Mikulás

A Városháza előtt sokan várták a Mikulás érkezését, hogy aztán egy-egy közös fotót készíthessenek vele.