Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2020. Január 16. 15:38, csütörtök | Helyi
Forrás: Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség

13 év 4 hónapi fegyház a karcagi drogdílernek

13 év 4 hónapi fegyház a karcagi drogdílernek

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség 2019. január 15-én emelt vádat egy karcagi tartózkodási hellyel rendelkező férfivel szemben jelentős mennyiségű kábítószerre kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség 2019. január 15-én emelt vádat egy karcagi tartózkodási hellyel rendelkező férfivel szemben jelentős mennyiségű kábítószerre kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt.

A vád szerint a férfi 2015 évtől saját fogyasztása mellett tovább értékesítésre többségében amfetamin hatóanyag tartalmú kábítószert szerzett meg, majd rendszeres haszonszerzés céljából több karcagi, illetve bucsai, kunmadarasi és püspökladányi személynek értékesítette.

2017. november 24-én Szolnok külterületén a vádlottól a rendőri intézkedés során 107,89 gramm és 100 db tabletta került lefoglalásra, mely 12,9 gramm amfetamin bázist, illetve 13,31 gramm MDMA bázist tartalmazott, mely kábítószereket a vádlott tovább kívánt értékesíteni. A kábítószerek együttes mennyisége meghaladta a jelentős mennyiség alsó határát, annak 195, 6% -a volt.

Az ügyészség indítványozta, hogy amennyiben a vádlott az előkészítő ülésen beismeri a vádbeli bűncselekményt, a Szolnoki Törvényszék ítélje a vádlottat 9 év fegyház büntetésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre.

A 2019. március 11-én megtartott előkészítő ülésen a vádlott nem tett beismerő vallomást, ezért a törvényszék tárgyalást tűzött ki.

Több tárgyalási napon lefolytatott bizonyítási eljárást követően 2020. január 16-án hirdetett ítéletet a bíróság.

A Szolnoki Törvényszék bűnösnek mondta ki a vádlottat a vád szerinti bűncselekményben és őt 13 év 4 hónapi fegyházban végrehajtandó szabadságvesztésre és 10 év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte. Elrendelte a korábbi felfüggesztett szabadságvesztés büntetés végrehajtását, elkobozta a lefoglalt kábítószereket, és 361.500 Ft vagyonelkobzást is alkalmazott.

Az ítélet nem jogerős, mert a vádlott és védője téves minősítés megállapítása és enyhítés érdekében fellebbezést jelentett be.

A BTK 5-20 évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel rendeli büntetni az ilyen bűncselekményt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 14:31, csütörtök | Helyi

SOKAN FÜRDŐZTEK AZ ÁPRILISI KÁNIKULÁBAN

Áprilisban nem megszokott meleg levegő árasztotta el az országot. Sorra dőltek meg a melegrekordok. Ennek köszönhetően sokan látogattak ki a Berekfürdői strandra, a már-már nyarat idézőhőségben.

2024. Április 25. 13:29, csütörtök | Helyi

ELMERÜLT A HOLT-ZAGYVÁBAN

Az Akácfa utca közelében, Szolnok külterületén, a Holt-Zagyvában merült el egy személyautó. A sofőr szerencsére el tudta hagyni a járművet, az eset során az ijedtségen kívül szerencsére nem érte baj. Az Életjel Mentőcsoport részt ve

2024. Április 25. 10:30, csütörtök | Helyi

FELHÁBORÍTÓ: IDŐSEK OTTHONÁBAN ERŐSZAKOSKODOTT

10 év fegyház várhat arra a férfira, aki a gondozására bízott idős nőt rendszeresen verte és szexuálisan bántalmazta. A nyugalom megzavarására alkalmas tudósítás következik.

2024. Április 25. 09:57, csütörtök | Helyi

Az elmúlt 24 órában történt

A vármegye rendőrei az elmúlt napon 7 személyt fogtak el, akik közül 2 ellen elfogatóparancs volt érvényben, valamint 1 ittas járművezetőt szűrtek ki a forgalomból.