Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. Július 15. 18:36, péntek | Helyi

130 éve épült út újult meg

130 éve épült út újult meg

Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter beszédében hangsúlyozta: - A nagykunsági, alföldi települések is dicsekedhetnek komoly építészeti örökséggel.

Kunhegyesen az 1889-ben épült Zádor út makadám részét az önkormányzat 2003-ban helyi műemlékvédelem alá helyezte. Szerettük volna felújítani, de csak most, kormányzati segítséggel valósulhatott ez meg - mondta a július 15-i útátadó ünnepségen Szabó András polgármester.

Dr. Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter beszédében hangsúlyozta: - A nagykunsági, alföldi települések is dicsekedhetnek komoly építészeti örökséggel. Kunhegyesen a 130 évvel ezelőtt épült bazalt kockaburkolatú felújított út, mostantól a közlekedők biztonságát szolgálja és a településképnek is meghatározó eleme. Nyilván nem olyan hangsúlyos, mint a nagytemplom vagy a városháza, vagy a többi középület, de egy olyan kort idéz- a millennium időszakát-, amikor az alföldi városok is olyan jól álltak, hogy egy ilyen beruházást megengedhettek maguknak.

Ez a 200 méter hosszú történelmi hangulatú macskaköves útszakasz mosatani felújítása a múlt értékeinek megőrzését is szolgálja - jelentette ki a tárcavezető.

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 13:39, hétfő | Helyi

Állásajánlatok

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal Karcagi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály aktuális állásajánlatai:

2024. Április 28. 19:07, vasárnap | Helyi

Ferdinánd nap

Ferdinánd napot tartott a Bengecseg Alapítvány a Gazdaházban. A megjelenteket Nagy Emese kuratóriumi elnök, valamint F. Kovács Sándor

2024. Április 28. 15:00, vasárnap | Helyi

DIGITÁLIS TÉMANAP

Digitális április. Számítástechnikai- informatikai témahét zajlott a Szent Pál Marista Általános Iskolában. A témahéten a diákok által legjobban várt program a digitális verseny volt.

2024. Április 28. 09:00, vasárnap | Helyi

NEM KÉRÜNK A MIGRÁNSGETTÓBÓL

Jóváhagyta az Európai Parlament az EU új migrációs és menekültügyi paktumát, mely szerint elképzelhető, hogy akár Magyarországon is migránsgettók kerüljenek kialakításra.