Városlista
2024. május 17, péntek - Paszkál

Hírek

2024. Május 02. 08:09, csütörtök | Helyi
Forrás: karcag tv

15 ÉVES A NYUGDÍJAS PEDAGÓGUS KLUB

15 ÉVES A NYUGDÍJAS PEDAGÓGUS KLUB

Tizenöt év. Ennyi idő alatt majdnem kétszer teljesen kicserélődik egy nyolcosztályos iskola diákserege. Éppen ennyi ideje alapították a nyugdíjas pedagógusok karcagi klubját.

Ezt a jeles évfordulót ünnepelték meg összejövetelükön.

2009. márciusában alakult meg a nyugdíjas pedagógusok karcagi egyesülete. Megalakulása óta a Déryné kulturális központ az egyesült bázisa, így a másfél évtizedes évforduló alkalmából is itt jött össze a tagság.

MÁTYUS SÁNDORNÉ, korábbi klubvezető:
-Harminc fővel kezdtünk, amikor én átadtam a vezetést nyolc év után- ugyanis sajnos lett egy egészségügyi gondom, térdműtétem lett- akkor már negyven volt a létszám. Negyven fővel haladtunk tovább. A cél az volt, célom, hogy hát sok tekintetben az érdeklődést sikerüljön teljesíteni. Minden alkalommal kikértem a klubtagok véleményét, mit szeretnének, hogy szeretnék. És hát elmondták, hogy szeretnék, hogyha ismert embereket is meghívnánk.


A másfél évtized alatt számtalan közös kirándulást tudhat magáénak a klub tagsága. Ugyanakkor a tizenötödik évforduló megünneplése jó alkalom arra is, hogy emlékezzenek azokra, akik bár alapító tagjai voltak a klubnak, a fennállás tizenötödik évfordulóját már nem érhették meg.

SZEPESI TIBOR, polgármester:
-Rengeteg olyan civil szervezet van a városban, aki összefogja és összetartja a különböző érdeklődési körű karcagiakat, egy- egy szakmához tartozókat. De ebből mindenképpen kiemelkedik a nyugdíjas pedagógus klub és én nagyon örülök, hogy a kezdetektől Rózsika fölvállalta és együtt van a csapat.


A nyugdíjas pedagógus klub tagjai azt is elmondhatják magukról, amit más civil szervezet tagsága aligha: neki aztán tényleg minden karcagihoz közük van, hiszen alig van olyan lakója a városnak, aki ne lenne, ne lett volna tanítványa valamelyik klubtagnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 16. 20:29, csütörtök | Helyi

Teltházas lakossági fórum Karcagon

A Robert Fico elleni merénylet is arra világít rá, hogy a békepártiságért áldozatokat kell vállalni...

2024. Május 16. 16:00, csütörtök | Helyi

ÜLÉSEZETT A KÉPVISELŐ-TESTÜLET

Megtartotta munkaterv szerinti ülését a Karcag Városi Önkormányzat Képviselő-testülete.

2024. Május 16. 13:00, csütörtök | Helyi

A VÁDLOTT SZERINT EGY IDEGEN TETTE

Egy rejtélyes idegent emleget a karcagi gyilkosság vádlottja. Azt mondja, nem ő követte el a gyilkosságot, hanem egy ismeretlen személy.

2024. Május 16. 11:00, csütörtök | Helyi

ELBALLAGTAK A „VARRÓSOK”

Elballagtak a Karcagi Szakképzési Centrum, Varró István Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium végzős diákjai.