Városlista
2019. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2018. Szeptember 21. 15:34, péntek | Helyi

20 éves a karcagi Kazah Konzulátus

20 éves a karcagi Kazah Konzulátus

A IV. Kunok Világtalálkozója keretében a 20 éve megnyitott Tiszteletbeli Kazah Konzulátust ünnepelték Karcagon.

A külképviselet érdeme a két ország közti kulturális és gazdasági kapcsolatok 1998-as feltámasztása és szorosabbra fűzése. Az elért eredmények ellenére a konzulátust a második Gyurcsány kormány megszüntette, majd 2010-ben a nemzeti kormány nyitotta újra. A 20 éves jubileumon Varga Mihály elmondta, hogy a két ország továbbra is fontos partnere egymásnak, Karcag pedig sokat tesz azért, hogy a civil diplomácia még erősebb legyen.

- Magyarország és Kazahsztán stratégiai partnere lett egymásnak, a személyes vezetők között nagyon jó kapcsolat van. A türk népek találkozóján ott vagyunk az asztal mellett, hiszen képviseljük azokat a türk gyökereinket, amik nem csak a kun, kipcsák hanem a magyar népben is megvannak és hát természetesen a kulturális, gazdasági, politikai kapcsolataink is egyre szorosabbak, egyre több olyan pont van ahol tudjuk egymás segíteni és támogatni. Ennek köszönhető az, hogy többek között a kereskedelmi kapcsolatunk 2017-re 200 százalékkal növekedett meg, nagyon bízom benne, hogy ez a tendencia folytatódni is fog. - fogalmazott Varga Mihály pénzügyminiszter

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2019. Június 15. 17:48, szombat | Helyi

A Kossuth térről rajtolt el

A Kossuth térről rajtolt el szombat délelőtt a Tour de Hongrie 2019 mezőnye.

2019. Június 14. 19:54, péntek | Helyi

Családi délután a fürdőben

A Madarász Imre Egyesített Óvoda „Sportolj velünk!”- családi délutánra hívta az óvodásokat és szüleiket az Akácliget Fürdőbe.

2019. Június 14. 19:54, péntek | Helyi

Elkészült a gyümölcsfeldolgozó üzem

A kezdetek óta részt vesz Berekfürdő a Start-munkaprogramban héthektáros kertészettel.

2019. Június 14. 19:53, péntek | Helyi

Új parkolási rendszer

Az új Karcagi Rendőrkapitányság átadása után is kétirányú a forgalom a József Attila utcában. Lesz-e ebben változás? - kérdeztük Teleki Zoltán r. alezredes, kapitányságvezetőtől.