Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2018. Szeptember 21. 15:34, péntek | Helyi

20 éves a karcagi Kazah Konzulátus

20 éves a karcagi Kazah Konzulátus

A IV. Kunok Világtalálkozója keretében a 20 éve megnyitott Tiszteletbeli Kazah Konzulátust ünnepelték Karcagon.

A külképviselet érdeme a két ország közti kulturális és gazdasági kapcsolatok 1998-as feltámasztása és szorosabbra fűzése. Az elért eredmények ellenére a konzulátust a második Gyurcsány kormány megszüntette, majd 2010-ben a nemzeti kormány nyitotta újra. A 20 éves jubileumon Varga Mihály elmondta, hogy a két ország továbbra is fontos partnere egymásnak, Karcag pedig sokat tesz azért, hogy a civil diplomácia még erősebb legyen.

- Magyarország és Kazahsztán stratégiai partnere lett egymásnak, a személyes vezetők között nagyon jó kapcsolat van. A türk népek találkozóján ott vagyunk az asztal mellett, hiszen képviseljük azokat a türk gyökereinket, amik nem csak a kun, kipcsák hanem a magyar népben is megvannak és hát természetesen a kulturális, gazdasági, politikai kapcsolataink is egyre szorosabbak, egyre több olyan pont van ahol tudjuk egymás segíteni és támogatni. Ennek köszönhető az, hogy többek között a kereskedelmi kapcsolatunk 2017-re 200 százalékkal növekedett meg, nagyon bízom benne, hogy ez a tendencia folytatódni is fog. - fogalmazott Varga Mihály pénzügyminiszter

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:00, szombat | Helyi

RENGETEG SZEMETET HAGYOTT HÁTRA A LEVONULÓ ÁRHULLÁM

A tiszai árhullám levonulásával a KÖTIVIZIG munkatársai megkezdték a hullámtéren felhalmozódott hulladék mennyiségének felmérését, majd szemétmentesítését.

2024. Április 20. 08:45, szombat | Helyi

Ma kezdődik a kampány és az ajánlásgyűjtés

Ma indul a választási kampány Magyarországon, és mától kaphatják meg a jelöltek és jelölőszervezetek a választási irodáktól az ajánlóíveket

2024. Április 19. 12:50, péntek | Helyi

VÁDAT EMELT AZ ÜGYÉSZSÉG

A Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a 45 éves szegedi férfivel szemben, aki 2022 novemberében megfojtotta az alvó feleségét.

2024. Április 19. 10:44, péntek | Helyi

A TŰZ MARTALÉKÁVÁ VÁLT AZ EGYEKI HÁZ

Kigyulladt és teljes terjedelmében kiégett egy hatvan négyzetméter alapterületű melléképület tetőtere Egyeken a Táncsics Mihály utcában.